Palm 0.0 op de proeftafel. Lekker of niet?

20 juni 2019
Op jacht naar smaakvolle alcoholvrije bieren stuiten we op de Palm 0.0. Sinds de overname van Palm door Royal Swinkels Family Brewers is er een hoop veranderd. Neem alleen al de uitstraling. Die is een stuk frisser. We zijn benieuwd of dit alcoholvrije bier ook een frisse aanwinst is voor het snel uitdijende 0.0-aanbod.

Bij het inschenken valt gelijk de donkere kleur van het bier op. Het is koperkleurig en heeft iets van een oranje schijn. Het bier is helder en heeft een licht gekleurde schuimkraag. Die schuimkraag heeft een medium-formaat en zakt redelijk snel in.

Karamel en appeltjes

De geur van het bier is moutig zoet. Je ruikt duidelijk de mout, het doet wat denken aan veebrokken. Niet gek, want ook die zijn gemaakt van graan. In de neus ook duidelijke tonen van karamel, die afkomstig zijn van de donkere mout, die ook verantwoordelijk is voor de koperkleur. Maar ook de gebrande suiker zal zeker wat karamelaroma's geven. Daarnaast zit er ook een duidelijk appeltjesgeur aan het bier. Daar word ik niet zo warm van.

Vorige generatie

Dan de smaak, want daar gaat het toch vooral om. Daar kan ik kort over zijn. Ik vind dit bier echt niet lekker. Het is zoet, moutig, heeft weinig frisheid en heeft een lichte wrange tot metalige nasmaak. Ik associeer deze Palm 0.0 direct met de vorige generaties alcoholvrij bier. Vlak, zoet met een metalen randje. Inmiddels zijn er zoveel alcoholvrije bieren op de markt, die veel beter smaken. Die een duidelijk bieriger karakter hebben of die zijn verrijkt met frisse, fruitige hoptonen.

Op het etiket zien we dat de Palm 0.0 26 kcal per 100 ml bevat. Dat is een vrij normale waarde voor een alcoholvrij bier. Nog even een positieve noot: Behalve hopextract is ook een 'hop van eigen veld' gebruikt bij het brouwen. Bij de volgende update van het recept mogen ze daar best een beetje meer van gebruiken.

Blockimage bimage 1316