Rauw Brouwers - ongefilterd en zonder fratsen

12 oktober 2020
Rauw Brouwers is een relatief jonge brouwerij uit Amsterdam. Vier vrienden, die gewoon lekker bier willen brouwen en drinken zonder poespas. "Wij staan voor no nonsense en recht voor zijn raap. Geen vlierbloesem, quinoazaad of gembertroep met kamille extract. Doe ff normaal. Gewoon goed bier, doordrinkbaar en zonder fratsen."

Hein Teurlings, Sven Oosterhoff, Niek Ros en Jeroen Haselager richtten eind 2018 de brouwerij op. Er werden kleine brouwsels gemaakt. Toen tijdens een proeverij bleek dat veel mensen echt enthousiast was, werd een grotere batch gebrouwen. Dat was eind 2019. De Weissguy, een Weizen van 5,7% ging de markt op. Inmiddels is daar een tweede bier bij gekomen: de I.P.A. Lot (I Pee A Lot). Het derde bier komt er aan.

Weissguy

Weissguy is een echte Weizen, een bier gebrouwen met meer tarwemout, dan gerstemout. Bij het inschenken vormt zich een royale witte schuimkraag. De kleur is donkergeel en zoals je verwacht bij een Weizen is dit bier troebel. Weissguy heeft veel koolzuur. Dat geeft een verkwikkend effect. Qua smaak is dit wat je van een Weizen verwacht. Vol, fris en fruitig. Hier bestel je makkelijk een tweede glas van. Een potential voor de Top 10 Beste Weizen.

I Pee A Lot

Het tweede bier van Rauw Brouwers is de I.P.A. Lot. Een no-nonsense IPA met 6,2% alcohol en gebrouwen met drie verschillende Amerikaanse hopsoorten. Ook dit bier is rijk aan koolzuur en heeft een mooie balans tussen moutsmaken en de hop. Veel fruitige aroma's op een stevig fundament van mout en een ronde bitterheid in de afdronk. Heerlijk met bijvoorbeeld een pizza of een schnitzel.

Verkrijgbaarheid

Rauw Brouwers is gevestigd in Amsterdam. De bieren zijn ook vooral verkrijgbaar in en om de hoofdstad. Natuurlijk kun je de bieren bestellen via de website van Rauw Brouwers. Binnenkort verschijnt het derde bier van deze brouwerij, die langzaam maar zeker een steeds groter publiek voor zich weet te winnen.