Drie nieuwkomers bij Lowlander Beer

22 februari 2021

Met de lente en de zomer voor de boeg, presenteert Lowlander Beer drie nieuwe bieren. Maak kennis met twee Lowlander klassiekers, nu in een non-alcoholisch jasje gehesen. En als klap op de vuurpijl: een spiksplinternieuwe Tropical, die wel héél mooi roze kleurt. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: alle drie dragen op hun eigen manier bij aan een betere planeet.

Het eerste nieuwe bier is de non-alcoholische variant van de Cool Earth Lager. Deze hoppige Pilsener is lekker crisp en heeft dankzij de toevoeging van citroengras een subtiele citrus kik. Net als zijn grote broer, steunt Lowlander Beerook met dit bier 1% For The Planet. Want voor ieder blikje Cool Earth Lager, dat wordt verkocht, wordt een zeegras plant in de zeegrasweide geplant.  Zo doet de brouwerij haar best klimaatverandering tegen te gaan. Want wist je dat zeegrasplanten 35 keer sneller co2 opnemen dan een tropisch regenwoud?

0.3% Tropical Ale 

Nog een smaakvolle non-alcoholische optie! De 0.3% Tropical Ale is fris en fruitig, geïnspireerd door de tropische smaken van Curaçao. En die herken je door de toevoeging van grapefruit en guave. Goed weetje: met het schildpad op het etiket vragen we aandacht voor het Wereld Natuur Fonds en hun inzet om (wegwerp)plastic uit de oceaan te verwijderen. Daarom schenkt Lowlander 1% van de opbrengst van dit verfrissende biertje aan dit goede doel. 

Floral Ale

De opvallendste van dit nieuwe trio is zeker de Floral Ale, gebrouwen met hibiscus, ananas en limoen. Die botanicals zorgen niet alleen voor de tropische smaak en bloemige tonen, maar ook voor die knalroze kleur. Met dit bier brengt Lowlander een ode aan flamingo Bob, die op Curaçao gered werd na een ongeluk. Inmiddels is hij het boegbeeld van FDOC: de lokale stichting voor natuurbehoud. Uiteraard draagt Lowlander ook hier een steentje bij Daarom gaat 1% van de opbrengst van deze roze rakker naar dit goede doel.