Nieuw: Uiltje Superb-Owl

1 februari 2021
Uiltje Brewing Company heeft een nieuw bier. Uiltje Superb-Owl, een alcoholarm bier. 'Low alcohol, full impact', zoals ze zelf zeggen.

Afgelopen week werd de spanning al flink opgevoerd. Uiltje Brewing Company kondigde een nieuw bier aan. Niet zo maar een nieuw bier, maar eentje die al bij voorbaat een plek zou krijgen in het vaste assortiment. Als ze dat doen, dan moeten ze in de brouwerij echt wel overtuigd zijn van dit bier. Dat zijn ze zeker. Nu weten we dat het gaat om Uiltje Superb-Owl, een alcoholarm bier met slechts 0,2%.

Superb-Owl

Via Bierista kun je de afgelopen week al een bierpack bestellen met de Superb-Owl. De belangstelling was enorm. De enorme voorraad van ruim 425 pakketten vloog er binnen 48 uur compleet doorheen. Het geeft maar weer eens aan, hoe populair de bieren van Uiltje Brewing Company zijn.

Veel hop

Ook op de redactie van Bierista zijn we razend nieuwsgierig hoe Uiltje Superb Owl zal smaken. We hebben het bier nog niet kunnen proeven. Wat we wel weten is dat het bier gehopt is met Citra, Amarillo, Mosaic en Nelson Sauvin. Dat belooft een hoop hoppige fruitaroma's. Daarnaast heeft het bier beduidend minder calorieen dan de alcoholhoudende broeders. Superb Owl heeft minder dan 85 calorieen per blikje van 330 ml.

Verantwoorde dorstlesser

Superb-Owl is natuurlijk een verwijzing naar de Superbowl, het grootste eendaagse sport-evenement ter wereld. Het alcoholarme bier is een verantwoorde dorstlesser, waarvan je heerlijk kunt genieten als je nog even door moet en is perfect voor na het sporten. Owl is de uil, die bij de brouwerij in Haarlem de hoofdrol speelt en verwijst naar Robbert Uyleman, de oprichter van de brouwerij.

Verkrijgbaar

Heb je het pakket gemist dat we hebben aangeboden via de Bierista Shop? Geen probleem. Ga dan naar de webshop van Uiltje Brewing Company. Daar is Superb-Owl vanaf komende woensdag verkrijgbaar. Vergeet niet je code #Bierista te gebruiken. Deze code geeft je 10% korting op al je bieraankopen in de Uiltje-shop. Vanaf woensdag is Superb-Owl ook verkrijgbaar in de retail.