Nieuw: Muifel Vatgerijpt #3 Zuster Agatha Grand Reserve

31 augustus 2021
Muifelbrouwerij uit Oss heeft weer een bijzonder bier gelanceerd. Ditmaal heeft Zuster Agatha een jaartje gelegen op vat waar eerder Jamaicaanse rum in zat. Dat levert natuurlijk een geweldige smaakexplosie op.

Martin Ostendorf van Muifelbrouwerij maakte het nieuws over het nieuwe bier onlangs bekend. Het is het derde vatgerijpte bier dat de brouwerij uit Oss op de markt brengt. Het basisbier is Muifel Zuster Agatha, maar dan wel de Grand Reserve-versie. Deze versie is gebrouwen met een champagnegist. Daarna is het bier op een houten vat gelegd waar eerder Jamaicaanse rum in werd bewaard. Na twaalf maanden waren beiden smaken totaal in elkaar opgegaan en is een nieuw bier ontstaan. Het bier is afgevuld met weinig koolzuur, opdat de rumtonen perfect tot hun recht komen.

Verkrijgbaar

Zoals met veel goede en lekkere dingen, kleeft ook aan Muifel Vatgerijpt #3 Zuster Agatha Grand Reserve een klein nadeel. Er is slechts een vat gevuld en dus is de oplage van dit bijzondere bier klein. Wil je een flesje bemachtigen, wacht dan niet te lang. Dit vatgerijpte bier is alleen verkrijgbaar bij Wijnhuis Oss. Uiteraard kun je het ook via de webshop van Muifelbrouwerij bestellen.