Nieuw - Maximus Monkey Python Brett Pale Ale

1 maart 2021

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale (6,0%) een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet. De Monkey Python is een crispy, licht funky en iets droge pale ale met een witte wijn-achtig fruitprofiel met tonen van ananas, groene meloen en abrikoos.

Maximus Monkey Python Brett Pale Ale heeft dankzij de wilde Brettanomyces gist een bijzondere smaak, vergelijkbaar met met het welbekende trappistenbier Orval. Voor wat extra fruitigheid is het bier nog gedryhopt met Galaxy, Citra en Sabro hop.

Circus Maximus

Monkey Python is het 7e bier in de Circus Maximus reeks op blik. Dit is een serie bijzondere bieren, waarbij bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. De Circus Maximus bieren zijn op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in haar eigen proeflokaal op fust. In de komende maanden zullen nieuwe circusartiesten de piste betreden.