NIEUW - La Trappe Oak Aged #40

18 maart 2021
Liefhebbers kijken er reikhalzend naar uit; de release van een nieuwe batch La Trappe Oak Aged. Vandaag vieren zij feest. Batch 40 is vanaf vandaag verkrijgbaar. Dit keer niet alleen bij de kloosterwinkel in Berkel-Enschot, maar ook in de supermarkten van Jan Linders.

La Trappe Oak Aged is een speciale serie van vatgerijpte bieren. La Trappe Quadrupel is steeds het basisbier. Deze klassieker met 10% alcohol wordt op verschillende houten vaten gelegd. Als de tijp rijp is, wordt de inhoud van de vaten geblend en afgevuld in flessen van 37,5 cl. Deze La Trappe Oak Aged is vervolgens te koop in de kloosterwinkel bij de brouwerij in Berkel-Enschot. De nieuwste batch is nu dus ook - zo lang de voorraad strekt - verkrijgbaar in de Jan Linders supermarkten.

Fruitige tonen

De nieuwste batch Oak Aged heeft 22 maanden gerijpt op portvaten. Om het houtkarakter te accentueren zijn enkele nieuwe eiken vaten gebruikt. Het aroma van eikenhout komt dan ook duidelijk naar voren in deze nieuwe batch. Natuurlijk zit dit bier ook vol met zwoele fruitige aroma's van onder meer rozijnen en vijgen. Deze duidelijk aanwezige geuren leunen op de tonen van vanille, port en zelfs wat paddenstoelen.

Genieten

De juiste koolzuurbalans zorgt ervoor dat alle genoemde aroma's optimaal tot hun recht komen.  Het stevige alcoholpercentage maakt ook van deze batch 40 een perfect degustatiebier. Hier ga je echt voor zitten en het wordt helemaal genieten met bijvoorbeeld een mooi kaasplankje erbij.