Nieuw: Gouden Carolus Indulgence - Anno 1521

29 augustus 2021

Gouden Carolus Indulgence (Engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij) is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. 'Anno 1521' is de 7e smaakexpressie uitgegeven onder dit label. Met dit ‘sterk blond’ bier zet Brouwerij Het Anker het onstaan van het biermerk ‘Gouden Carolus’ in de schijnwerpers.

In het jaar 1521, exact 500 jaar geleden, introduceerde de in Mechelen geboren Keizer Karel V de carolusgulden in zijn keizerrijk. Charles Van Breedam, derde generatie brouwer van Brouwerij Het Anker, vernoemt in 1959 zijn favoriete biercreatie naar deze munt: het biermerk ‘Gouden Carolus’ is geboren.

Feestbier

500 jaar, dat mag gevierd worden! Als eerbetoon werd Gouden Carolus Indulgence - Anno 1521 een ‘sterk blond’ bier (8,5% Vol.). Met deze strong blond ale, een gekende bierstijl met verfrissende, zacht bittere smaak en droge afdronk, klinken we toepasselijk op deze verjaardag. Het Anker brouwde een goudblond speciaalbier met een zachte hopbitterheid, uitgebalanceerd met subtiele toetsen van amandel en hazelnoot die uitlopen in een droge, volmondige finale. Kortom, een feestbier!

Gouden munt

Bovenop de kurk van de fles vind je een Gouden Carolus-munt. Die heeft de waarde van 1 euro en kan je ook effectief gebruiken als betaalmiddel in de brouwerijwinkel. 'Gouden Carolus Indulgence - Anno 1521' is vooralsnog vooral te koop in verschillende drankenhandels in België en bij de Colruyt supermarkten. Het zal niet lang duren voordat dit bijzondere bier ook opduikt bij de betere Nederlandse slijterijen en online biershops.