New Kids Citro in plaats van Schultenbräu?

4 december 2019
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De New Kids uit het Brabantse Maaskantje zijn om. Ook zij zijn hebben de speciaalbieren ontdekt, zo lijkt het. Geen Schultenbräu meer voor deze brave borsten, maar een kneiterharde Imperial IPA, de New Kids Citro.

Het is al weer even geleden dat de New Kids de gemoederen bezig hielden. De Brabantse gasten maakten van Schultenbräu een waar cultbier. Inmiddels is er ook New Kids Citro gebrouwen door de Sloveense brouwerij Lobik. De brouwers lieten zich voor dit bier inspireren door Barrie, Gerrie, Robbie, Rikkert en Richard.

New Kids Citro

De Imperial IPA is heeft 8,4% alcohol en veel fruitige hoptonen. Op het 33cl blikje staan de afbeeldingen van de helden van weleer. Het lijkt er niet op dat de heren zijn betrokken bij het brouwen en op de markt brengen van dit bier. Dat de New Kids nu hun Schultenbräu aan de kant schuiven en alleen maar New Kids Citro drinken lijkt dan ook onwaarschijnlijk.

Iron Maiden, Metallica, AC/DC, ze hebben allemaal hun eigen bier. Zo gek is dus de gedachte van een New Kids-bier nog niet. Wie het in de Nederlandse winkelschappen ziet liggen mag het zeggen.