Nevel komt met verrassende collab Heimwee

24 juni 2020
Na dertien maanden rijpen op vat is de collab Heimwee verkrijgbaar. Samen met Kemker Kultuur maakte brouwerij Nevel de tweede batch van Heimwee, een wild bier met Opal pruimen en kruiden.

Heimwee is een eerbetoon aan vroeger tijden, toen bieren wild en kruidig waren, gebrouwen met ingrediënten die naast de brouwerij groeiden. “Maar ook is het een eerbetoon aan onze vriend Jan Kemker van Kemker Kultuur uit Münster. Onze gedeelde passie voor oude stijlen en traditionele brouwtechnieken heeft een hechte vriendschap gesmeed waar dit bier uit is ontstaan”, aldus Nevel.

Opal pruimen

De collab Heimwee is samengesteld uit een houtgerijpt donker bier en een houtgerijpt blond bier met wildgeplukte kruiden en gagel uit voedselbos Ketelbroek. Aan deze kaleidoscoop van smaken is een flinke hoeveelheid rijpe Opal pruimen van de Sterregaard toegevoegd.

Friszuur

De geur van het wild bier is complex, met snoepige, zoete toetsen van karamel en pruimen gebalanceerd met de muntachtige frisheid van de gagel. De eerste slok is friszuur, waarna ook het zoete van de karamelmout subtiel naar voren komt. Het hoge koolzuurgehalte zorgt voor een fris mondgevoel.

Bitters

“In de afdronk proef je lichte bitters van de gagel. Heimwee is een fruitig, kruidig en rijk bier zoals je ze niet vaak treft. Het verlangen begint zodra het glas leeg is.”

Groenten

Nevel maakt wilde bieren in Nijmegen. Bieren met een herkenbaar karakter, spannende smaken, verfrissend en doordrinkbaar. Geteelde kruiden, fruit en zelfs groenten uit de omgeving van Nevel worden ervoor gebruikt. “Brouwen is voor ons meer dan alleen bier maken; het is de weg naar een nieuwe balans,” aldus Nevel.