Mout Bierfestival twee weekenden in Nijmegen

27 augustus 2020

Mout Bierfestival in Nijmegen gaat komend weekend door. Het speciaalbierfestival is corona-proof. Daarom kun je van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus en van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september weer lekker ouderwets bier komen drinken.

Verdeeld over twee weekenden wordt het Julianapark in Nijmegen omgetoverd tot een festivalterrein waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar ontmoeten in de zomerzon. Zo wil de organisatie haar bezoekers meevoeren op een smaakvakantie in eigen land.

Brouwerijen line-up

Het rondreizende speciaalbierfestival neemt vijftien brouwerijen mee naar Nijmegen-Oost, waaronder internationale smaakmakers als Põhjala Brewery (Estland), Bakunin Brewery (Rusland) & To Øl Brewery (Denemarken), Nederlandse deelnemers als Moersleutel en Hooglander en lokale brouwerijen als Nevel Artisan Ales en Mannenpap.

Dankzij een handvol eetgelegenheden hoeven bezoekers geen moment honger te hebben. Dit jaar worden er bijzondere bier & barbecue-proeverijen georganiseerd en bereiden verschillende foodtrucks gerechten om van te watertanden voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Muziekprogramma

Een festival is niets zonder muziek. Daarom kan ook deze editie van Mout Biefestival rekenen op een speciaal muziekprogramma onder leiding van de Platenbus, die gaat zorgen voor een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en tango een plekje krijgen.

Mout Bierfestival 2020 wordt aan de hand van COVID-19-richtlijnen heringericht. Zo wordt er gewerkt met tijdslots (variërend van minimaal 3 tot maximaal 4,5 uur), is het terras veel ruimer opgezet, kunnen bezoekers bestellen via een online menu, worden ze bediend aan tafel en kunnen ze alleen contactloos of met pin betalen. Ook worden er additionele maatregelen getroffen omtrent hygiëne: de tafels worden vaker schoongemaakt, en er zijn extra handwas-stations ingericht.

Tijdslot-tickets voor Mout Bierfestival 2020 kosten €6,- en zijn verkrijgbaar op www.moutbierfestival.nl.