Mout Bierfestival in Arnhem - het is weer leuk in de kerk

20 februari 2019
Heb jij al plannen gemaakt voor het weekend? Neem het Mout Bierfestival in de Eusebiuskerk in Arnhem op vrijdag 22, zaterdag 23 en zoondag 24 februari in overweging. Dit festival met twintig brouwers, diverse foodtrucks en een internationaal muziekprogramma is zeker de moeite waard.

Wat kun je verwachten aan brouwers? Dit is de line up: De Blauwe IJsbeer, The Sisters Brewery, Jopen, Brouwerij Leeghwater, Bridge Brew House, Hooglander Bier, Frankendael Brewing, Lux Brewery, Brasserie du Borinage, Rock City Brewing, vandeStreek bier, Het Roze Varken, Brouwerij Romondt, Bird Brewery, Leroy Brown, Kompaan en Brouwerij CC.

Veel variatie

Het is onmogelijk om alle bieren te proeven. Er zijn er tientallen en de verscheidenheid is enorm. Het gaat van de non-alcoholic IPA Playground van vandeStreek tot de Tommy Double Barrel van Kompaan met 11,5% op de teller. Een kleine greep uit het enorme aanbod: Zwaanzinnig, Datisandere Koekoek, Nognietnaar Huismus, Vink Heerlijk, Bondgenoot, Bloedbroeder, Knorretje, Wintervacht, Battleship en een aantal prachtige barrel aged bieren van zwaar kaliber en een aantal bieren die nog niet eerder te proeven waren op een festival.

Programma Mout

Mout timmert flink aan de weg met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede. Het festival in de Eusebiuskerk in Arnhem is het enige Mout winterfestival. Vorig jaar werd het festival voor het eerst gehouden. Dat was zo'n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Nu is er de tweede editie, die in grote lijnen hetzelfde is als vorig jaar, dus veel bier, een muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues en foodtrucks.Nieuw is het avondprogramma, waar DJ’s in plaats van bandjes geprogrammeerd worden en er gedanst mag worden. Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, die wordt geleid door internationaal biersommelier en Bierista Arvid Bergström.

Kaarten voor het festival kosten € 8,50 en zijn hier te koop.