Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je kunt kiezen voor een verfrissend glaasje Pilsener. Of je kiest voor een stevige en verwarmende Tripel. Maar je hebt bieren, die gaan een stapje verder. Die moet je figuurlijk gezien drinken met met en vork. Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout is hier een prachtig voorbeeld van.

Brouwerij Moersleutel uit Alkmaar staat niet bekend om zijn doordrinkbare bieren. De familiebrouwerij heeft zich gespecialiseerd in hele dikke bieren, waar je lekker lang van kunt genieten. Namen als Motor Oil en Willy Tonka staan garant voor - laten we het voorzichtig uitdrukken - mondvullende bieren. De brouwers van Moersleutel noemen zich niet voor niets beer engineers.

Kokosnoot

Bierista Martijn Wehnes kreeg een blik Moersleutel Macaroon Coconut Pastry Stout te pakken. Hij aarzelde niet en trok 'm open. Alleen van de aanblik en de geur werd hij al enthousiast. Laat staan van de smaak. Hij beoordeelde dit bier met een dikke 9. Vooral het volle en rijke karakter sprak de bierkenner. Hij haalde de kokosnoot er overduidelijk uit. Daarnaast proefde hij chocolade en vanille. Wehnes zou dit bier graag drinken bij een cheesecake of als zoete tegenhanger bij een kaasplankje. Het water loopt ons - bij de gedachte alleen al - in de mond.

Volle, rijke smaak

Martijn is niet de enige die zo enthousiast is over dit bier van Moersleutel. Gemiddeld wordt Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout beoodeeld met een 8,2. Andere Bierista's laten zich ook lovend uit over de volle, rijke smaak van dit bier, waar je duidelijk de kokosnoot in proeft zonder dat het de andere smaken zoals vanille, koffie en chocolade overheerst.