Maximus Brouwerij zet 'Schotten' op terras

20 mei 2020
"Proost op het nieuwe terrasseizoen", spreekt Ewald Visser met een grote grijns de kijkers van zijn een filmpje toe. De directeur van Maximus Brouwerij is klaar voor het nieuwe terrassenseizoen en heeft wel heel bijzondere schotten geplaatst...

Even snel spontaan naar de kroeg of terras om je favoriete speciaalbier te drinken, zit er voorlopig niet in. Het bezoeken van een café of restaurant ziet er vanaf 1 juni heel anders uit. De maatregelen die worden genomen zijn streng, maar veel horecaondernemers zijn allang blij dat ze hun gasten weer mogen ontvangen.

Reserveringen

De directeur van Brouwerij Maximus heeft hard gewerkt om de maatregelen tegen corona, voorgeschreven door het Protocol Heropening Horeca, toe te passen om ervoor te zorgen dat gasten genoeg afstand van elkaar houden. "Het zijn bijzondere tijden", zegt Ewald, "1 juni mag ons proeflokaal met terras weer open en de eerste reserveringen zijn al binnen." 

Doedelzak

Net als vele andere horeca-ondernemers in het land, is hij samen met zijn team aan de slag te gaan om het veilig voor zijn gasten te maken. De tafels staan inmiddels anderhalve meter van elkaar en het alleen de schotten moesten nog worden geplaatst. Om op een ludieke manier te laten weten dat zijn terras coronaproof is, nodigde hij de Saint Anthony Pipe Band uit. Deze 'veilige Schotten' marcheerden al doedelzakspelend het terras op en speelden een aantal nummers. "Ik ben klaar voor het nieuwe terrasseizoen, ik hoop jullie ook en proost op het nieuwe terrasseizoen", besluit Ewald.