Lowlander Winter Ale draagt een naaldje bij

6 december 2019
Sint eruit, kerstboom erin! Gezellig, maar wist je dat jaarlijks een groot deel van de ruim 2,5 miljoen verkochte kerstbomen bij het afval eindigt?

Nadat botanisch brouwer Lowlander vorig jaar iedereen opriep kerstbomen aan hen te doneren voor het brouwen van hun Winter I.P.A. gaan ze dit jaar een stap verder: van recyclen naar voorkomen. Voor ieder verkocht flesje Winter IPA doneert Lowlander namelijk €0,05 aan Adopteer een Kerstboom, om zo samen een duurzaam Lowlander Kerstbomenbos aan te planten. Hierdoor kunnen steeds meer mensen genieten van een gezellige én duurzame kerst. En van een lekkere Lowlander Winter IPA natuurlijk.

Winter IPA

Botanisch brouwer Lowlander lanceerde recent hun Winter IPA, gebrouwen met vorig jaar gedoneerde kerstbomen. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik: “De impact van onze donatie oproep was enorm; we besloten voor dit jaar dan ook te kijken naar het voorkómen van kerstbomen afval in plaats van het recyclen. We benaderden Erwin en Kyra van Adopteer een Kerstboom om deze kerst samen zoveel mogelijk Nederlanders blij maken met een duurzaam alternatief”.

Kerstbomenbos

Dit bleek door de enorme vraag enerzijds en het aanbod van slechts 3500 adoptiebomen anderzijds simpelweg onmogelijk. En zo ontstond het idee om een oplossing voor de toekomst te bedenken: voor ieder verkocht flesje Winter IPA doneert Lowlander €0,05 aan Adopteer een Kerstboom voor het aanplanten van nieuwe, biologische kerstbomen in het Lowlander Kerstbomenbos.

Draag Je Naaldje Bij

Inmiddels kunnen er al ruim 600 biologische kerstbomen worden bijgeplant maar dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. Wil jij ook zo’n duurzame kerstboom in huis? Draag Je Naaldje Bij en help het Lowlander Kerstbomenbos groeien. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van een Lowlander Winter I.P.A.! Lowlander gebruikt het natuurlijke snoeiafval om ieder jaar hun bier mee te brouwen. Frederik: “Zo smaakt onze Winter IPA niet alleen goed, maar doet ook goed!” 
Kijk voor meer informatie op de website. Hier kun je ook zien hoeveel bomen er al gedoneerd zijn.

Verkrijgbaarheid

Lowlander Winter IPA is verkrijgbaar bij alle Albert Heijn filialen en via Lowlanders webshop. Ook vind je de Winter IPA bij horeca als Carstens, Zoku, Instock, Bier Boutique, Aloha, Bricks, Kantien, Stach, Dara en Zeezicht. Retailadviesprijs €2,59  

Lowlander Winter IPA