Tree to Table: Lowlander Beer serveert kerstbomen
29 januari 2019
Botanische brouwer Lowlander Beer ging deze winter tegen de stroom in om verspilling tegen te gaan; het zijn naalden van afgedankte kerstbomen die eind 2019 de Winter IPA zijn spararoma geven. Duizend aanmeldingen, een kerstbomenstop, een tour van 2587 kilometer en hordes vrijwillige naaldenplukkers verder, zijn de bomen bijna klaar voor gebruik. En niet alleen in het bier. Om niets te verspillen, organiseert Lowlander Beer van 21 februari t/m 3 maart acht unieke vijfgangendiners waarbij naald, tak en stam een plek op het menu krijgen.
Lowlander’s Botanical Brewkitchen is een terugkerend botanisch pop-up restaurant op unieke locaties, dat planten, kruiden en specerijen de hoofdrol geeft in bier & food pairing. Dit keer dekken de brouwers van Lowlander Beer de lange tafels voor een speciale Tree to Table editie bij Booij Kaasmakers in Streefkerk.
Met de hulp van plukkers, biologen, chefs, houtbewerkers en kaasmakers worden de bomen compleet hergebruikt. De crowdfundingcampagne die die hulp moest financieren werd – net als de kerstbomendonaties – wegens overweldigend enthousiasme vroegtijdig gesloten. Kampman: "We kregen zoveel reacties van mensen die vrijwillig wilden komen helpen; crowdfunden was simpelweg niet nodig." Zo ontstond onder andere het initiatief voor een plukfeest, waar Lowlander en vrijwillige plukkers op 31 januari samenkomen om de bomen kaal te krijgen.
Lowlander’s Botanical Brewkitchen is een terugkerend botanisch pop-up restaurant op unieke locaties, dat planten, kruiden en specerijen de hoofdrol geeft in bier & food pairing. Dit keer dekken de brouwers van Lowlander Beer de lange tafels voor een speciale Tree to Table editie bij Booij Kaasmakers in Streefkerk.