Lisan en Tim geven de gast wat extra's dankzij Bierista Bierdiploma

26 februari 2020
De vlag hangt uit bij Avenarius in Ruurlo. De reden? Lisan en Tim zijn de eerste medewerkers van het Hampshire hotel-restaurant, die het Bierista Bierdiploma in de wacht hebben gesleept. Zij geven de gast voortaan vol zelfvertrouwen advies en uitleg over de bierkaart.

Lisan is student en werkt parttime in de bediening. Ze studeert horeca-management in Apeldoorn en heeft een enorme passie voor het horecavak. "Het geeft mij veel voldoening als de gasten een fijne avond hebben gehad. Daar werken we met ons hele team hard voor. De juiste kennis is onmisbaar. Natuurlijk leer ik veel op school. Daar is wijn nog steeds veel 'groter' dan bier. Je ziet dat bier ontzettend populair is. Dat zien we uiteraard ook terug in ons restaurant. Toen ik de kans kreeg de Bierista Bieropleiding te volgen, heb ik die met beide handen aangegrepen."

Bierkennis

Tim is medewerker in de bediening bij Hampshire hotel-restaurant Avenarius. "Ik ben een echte bierliefhebber. Prachtig om steeds weer nieuwe bieren, brouwerijen en smaken te ontdekken. Dankzij de Bierista Bieropleiding heb ik heel veel extra bierkennis opgedaan, die ik gelijk in de dagelijkse praktijk kan toepassen. Ik heb een beter verhaal naar de gasten toe. 'Doe maar een biertje' is nu niet vanzelfsprekend een pilsje meer. Ik ga met de gasten in gesprek over wat ze lekker vinden en welk bier daarbij past. Dat wordt zeer gewaardeerd en leidt vaak tot nog een glas en 'dan wil ik die ook proberen'."

Swinckels

De kersverse Bierista's hebben heel wat te vertellen over de uitgebreide bierkaart. Swinckels staat op de tap. Daarnaast heeft het restaurant onder andere de trappistenbieren van La Trappe en Weihenstephaner Hefeweissbier. "Als je vertelt over de achtergrond van de bieren, de brouwerij en de smaak zijn de gasten vaak verrast. Ze proeven bewuster en genieten nog meer van het glas bier", aldus Lisan.

Apetrots

Restaurantmanager Hilke te Kulve is vanzelfsprekend blij en trots dat haar teamleden de bieropleiding met succes hebben afgerond. "Tim en Lisan zijn zeer gedreven. Zij doen alles om het onze gasten naar de zin te maken. Fijn dat we daar middels de Bierista Bieropleiding extra inhoud aan hebben kunnen geven. Twee Bierista's in ons team, daar zijn we natuurlijk apetrots op!".

Bierista Bieropleiding

De Bierista Bieropleiding is dè online bieropleiding voor medewerkers in de horeca en retail én voor particulieren die alles willen weten over bier. Alle facetten van de drank komen aan bod: van het brouwen, schenken en tappen tot de belangrijkste bierculturen en van bierstijlen en de techniek van het proeven tot het combineren van bier en spijs. De Bierista Bieropleiding is de grootste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland. De opleiding is online, je kunt dus leren, waar en wanneer je wilt. Het praktijkdeel bestaat uit het Bierista Bierpack met twaalf verschillende bieren, die je moet proeven en beschrijven. Ook Bierista worden? Bestel nu de Bierista Bieropleiding en ga gelijk aan de slag!