Lighttown Brewers: Het hart van Beer Geeks Beat ALS 2023-2024

6 december 2023

De Beer Geeks Facebook groep heeft opnieuw hun jaarlijkse 'Beer Geeks Beat ALS' actie gelanceerd, en dit jaar staat Lighttown Brewers in het middelpunt als de gekozen brouwlocatie voor het speciale bier.

Lighttown Brewers, een nieuwe brouwerij in Eindhoven, opgericht door een samenwerking tussen Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en Stadsbrouwerij 013, opende haar deuren in de zomer van 2023. Deze brouwerij, bekend om haar moderne faciliteiten en grote capaciteit, is een perfecte locatie voor het brouwen van het speciale Beer Geeks Beat ALS bier.

Ferry Wijnhoven, de drijvende kracht achter de actie, benadrukt het plezier en de betekenis van deze jaarlijkse traditie. "Bier brouwen voor een goed doel brengt altijd veel enthousiasme en steun van de biergemeenschap," zegt Wijnhoven. "We zijn trots dat Lighttown Brewers dit jaar ons centrale punt is."

Het doel van de actie is om een grote collaboration brew te creëren, waarbij zoveel mogelijk brouwerijen hun krachten bundelen voor het goede doel. Wijnhoven roept alle brouwerijen op om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

De aftrap van de actie van dit jaar vond plaats op 16 september 2023 bij Bierproeflokaal In De Wildeman in Amsterdam, met de 'Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting', georganiseerd door Rick Kempen. Dit evenement markeerde het officiële startsein voor de Beer Geeks Beat ALS actie 2023-2024. Tot nu toe is er al meer dan 24.000 euro opgehaald voor het goede doel, mede dankzij dit evenement en de vele raffles op Facebook.

Brouwerijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit unieke brouwavontuur kunnen zich aanmelden via een online formulier of door direct contact op te nemen met de organisatie.

Dit jaar is het meer dan alleen bier brouwen; het is een beweging om samen ALS te verslaan. Met Lighttown Brewers aan het roer belooft deze editie van Beer Geeks Beat ALS een onvergetelijke te worden.