Lekker pittig die Gember Goud Limited Edition

20 juni 2022
Gebrouwen door Vrouwen stuurde Bierista vorige week een berichtje over de vijfde verjaardag van Gember Goud. Ter gelegenheid van dit lustrum is een limited edition gebrouwen. Deze eenmalige Gember Goud heeft nog meer gember. Een dag later werd er een pretpakket bezorgd met het bier, een opener, viltjes en een glas. Met die zomerse temperaturen konden we de verleiding niet weerstaan.

Het flesje komt uit de koelkast, het Gebrouwen door Vrouwen glas is gespoeld met koud water en dan pssstt ... het flesje is open. En de lucht van gember vult de ruimte. Geen misverstand, dit is Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud Super Spicy limited edition. Dit feestelijke brouwsel heeft net als Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud - het origineel - 4,6% alcohol.

Gember Goud

Als je het bier is net glas ziet, snap je wel waarom het Gember Goud heet. Een prachtige, stevige, compacte schuimkraag lonkt als een lorelei. In de neus is het echt overduidelijk gember wat de klok slaat. En ook de smaak wordt beheerst door gember. Het brandt in je mond en keel. Als gember-addict kan ik hiervan genieten. Hou je niet van gember, dan kun je dit bier beter links laten liggen.

'Warm' aanbevolen

Gember is mateloos populair en er zitten flink wat gezondheidsvoordelen aan het regelmatig consumeren van zo'n stukje wortel. Of die voordelen ook tot hun recht komen in het bier is onbekend. Voor de liefhebbers heeft Gebrouwen door Vrouwen een prachtige aanbieding: 10x Gember Goud Super Spicy Limited Edition + een glas en een opener en dat voor slechts 29 euro, inclusief verzending. Bij het proefpanel van Bierista viel de gember-burn in de smaak, vandaar dat wij dit eenmalige bier warm aanbevelen.