La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 37 nu in de kloosterwinkel

2 maart 2020
Er is een nieuwe batch uit van de La Trappe Oak Aged-serie. Liefhebbers weten dan genoeg! Tijd voor een bedevaart naar Berkel-Enschot om minimaal twee flessen te bemachtigen: eentje om gelijk op te drinken en dan tweede om nog even te bewaren.

De Oak Aged-serie is bijzonder, omdat de makers van het bier hun vlaggenschip, de La Trappe Quadrupel, laten rijpen op houten vaten. Het zijn houten vaten waar eerder bijvoorbeeld port, wijn, whisky of sherry op heeft gelegen. Deze smaken en die van het hout vormen samen met de La Trappe Quadrupel een nieuwe smaaksensatie. De inhoud van verschillende vaten wordt ook nog eens geblend, waardoor een bier ontstaat met een ongelofelijke smaakrijkdom.

Europees hout

Periodiek wordt een nieuwe batch geblend en afgevuld. Zodra deze is uitverkocht wordt een nieuwe blend gemaakt. Afgelopen weekend ging de nieuwste batch - nummer 37 - in de verkoop. Voor deze batch zijn uitsluitend nieuwe houten vaten gebruikt. "Hierdoor ontstaat een unieke signatuur van diverse soorten Europees hout", zo horen we vanuit de brouwerij. "De smaak is warm, vriendelijk en vooral fluweelzacht met een prettige zoete ondertoon. De geur kenmerkt zich door tonen van vanille, amandel, cacao en karamel."

Verkrijgbaarheid

Als je eerder al kennis hebt gemaakt met de Oak Aged-serie en je leest zo'n omschrijving, dan loopt bijna automatisch het water in je mond. Mocht je afreizen naar het klooster van La Trappe in Berkel-Enschot houd dan rekening met de openingstijden van de kloosterwinkel: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.30 uur.