La Trappe Oak Aged Batch 35 vol fruitige rumtonen

4 september 2019
Voor veel Bierista's is het weer feest. La Trappe heeft vanaf vandaag de nieuwe La Trappe Quadrupel Oak Aged in de kloosterwinkel in Berkel-Enschot liggen. Dit bijzondere bier is inmiddels tot aan batch #35.

La Trappe Quadrupel Oak Aged 35 heeft ruim twee jaar gerijpt op barriques van Cachaça uit Brazilië. Cachaça is rum gemaakt van suikerrietsap. Volgens La Trappe is de geur van deze oak aged complex met fuitige rum-associaties van tropisch fruit, veel kruiden en eiken. Het bier smaakt prettig zoet en de tonen van Cachaça, dadels, pruim, gember, eiken en rook zijn duidelijk te herkennen. Ook de harmonieuze bitterheid van La Trappe Quadrupel is goed bewaard gebleven.

Uniek

La Trappe Quadrupel is het basisbier voor de Oak Aged-serie. Het bier wordt op verschillende houten vaten gelegd. Elke batch is uniek. Hier geldt ook op=op. Zodra het bier is uitverkocht komt batch 36 op de markt. De Oak Aged-serie zit in flessen van 37,5 cl, die verpakt zijn in een prachtige koker. Je hoeft er eigenlijk niet eens een cadeaupapier omheen te doen om het als geschenk te geven. Neem dan twee flessen mee, want deze Oak Aged-serie wil je ook zelf proeven. Eerdere batches uit deze serie werden door Bierista's gewaardeerd met cijfers in de range van 8,5 tot 9