La Trappe Oak Aged #39 verkrijgbaar

10 januari 2021
Het is weer feest voor de fans van La Trappe Quadrupel Oak Aged. Dit weekend is batch nummer 39 in de verkoop gegaan. Dus gauw naar de kloosterwinkel in Berkel-Enschot of bestel 'm in de webshop van de trappistenbrouwerij.

Er zijn heel veel liefhebbers die telkens weer reikhalzend uitkijken naar de release van de nieuwe Oak Aged. Telkens wordt La Trappe Quadrupel als basisbier gebruikt. Dat wordt op vaten gelegd, waar eerder bijvoorbeeld port, wijn of whisky in heeft gezeten. Soms worden bieren uit verschillende vaten geblend, soms ook niet. Het resultaat is steeds verbluffend. Ongekend hoe mooi de brouwers er in slagen om de aroma's van het bier te laten samensmelten met de aroma's uit de vaten.

Jameson

La Trappe Quadrupel Oak Aged 39 is de La Trappe Quadrupel, die liefst twee jaar lang heeft gerijpt op vaten afkomstig van destilleerderijen van Jameson uit Ierland. Voordat deze vaten werden gevuld met de whisky uit de Speyside-regio deden ze dienst als sherryvaten. En dat kun je ook daadwerkelijk nog proeven. De brouwerij omschrijft de smaak van deze batch als "fruitig, waarbij direct het aroma van peer en donkere bosvruchten herkenbaar is.  Op de achtergrond zijn zachte aroma's van eikenhout en vanille aanwezig." Nieuwsgierig? Wacht dan niet te lang, want dit is een eenmalig bier en op is dus ook echt op.