La Chouffe komt met nieuwe Chouffe Lite

29 februari 2024

Chouffe, de Belgische brouwer bekend om zijn karaktervolle bieren, zet de bierwereld op zijn kop met een gloednieuwe creatie: Chouffe Lite. Met slechts 4,0% alcohol biedt dit speciaalbier de rijke smaak die je van Chouffe gewend bent, maar dan zonder het hoge alcoholpercentage. Chouffe Lite is de perfecte keuze voor de bewuste biergenieter die na een sportieve dag of een uitje in de natuur wil genieten van een verfrissend biertje, zonder de zwaarte van traditioneel speciaalbier.

Chouffe staat al jaren bekend om zijn vernieuwende aanpak, en met Chouffe Lite zetten ze deze traditie voort. Na de introductie van de Chouffe 0,4% vorig jaar, komt de brouwerij nu met een speciaalbier dat het midden houdt tussen licht en smaakvol. De speciale blend van haver, gerst, tarwe, rogge, en de kenmerkende Chouffe kruiden maken van Chouffe Lite een uniek bier in zijn soort. Het is een prestatie die door bierkenners als innovatief wordt beschouwd en maakt het samen proosten met een Chouffe nog toegankelijker.

Een goudblonde dorstlesser

Bij het inschenken valt de intens goudblonde kleur direct op, gekroond door een parelwitte, stevige schuimkraag. Chouffe Lite is verfrissend en licht kruidig van smaak, perfect in balans met de fruitige tonen die zo kenmerkend zijn voor Chouffe-bieren. En ondanks het lage alcoholpercentage is deze Chouffe Lite verrassend volmondig.

Waar en wanneer?

Chouffe Lite is vanaf nu te proeven in Nederland, beschikbaar op de tap en in 33 cl flessen. Horecazaken kunnen het bier al bestellen via dranken- en groothandels, en vanaf 4 maart vind je Chouffe Lite ook in de supermarkt.