Kopstoot met sterren

9 november 2022
Gisteren bij Humberto Tan op tv, vandaag op Bierista en komend weekend bij jou op tafel? Het kan. We hebben het over het Kopstoot, een bier met een bijzonder verhaal, gebrouwen in de ketels van Brouwersnös.

Wie kent ze niet? Jonnie en Thérèse Boer van De Librije, de driesterren toko in Zwolle, het beste restaurant van Nederland. Humberto Tan was er te gast met zijn programma Humberto Onderneemt. En natuurlijk ging het over wijn... Thérèse zit samen met tv-presentatrice Astrid Joosten in de wijnbusiness. Gelukkig houdt Jonnie wel van een biertje, dus hoe leuk dat er in het programma ook aandacht was voor bier. Zijn eigen bier.

Geïnfuseerd

De aandacht ging naar het bier Kopstoot. Dit bier is ontwikkeld door Brouwersnös in samenwerking met Jonnie en Therese Boer. De uitdaging voor de sterrenkok was om de smaak van een traditionele kopstoot te vangen in een bierfles. Jonnie kwam met een gastronomische variant op de proppen. De Gastro Gin “Gin & Jonnie” wordt drie weken op het vat geïnfuseerd met huacatay, een bijzonder aromatisch zuidamerikaans kruid, ook wel Peruaanse zwarte munt genoemd. De gin gaat vervolgens in de open gistkuipen van Brouwersnös en wordt gebotteld in flessen die worden gewikkeld in een speciale wrap, het handelsmerk van de Achterhoekse brouwerij.

Dit bier met 6,6% alcohol en door de Bierista Community gewaardeerd met gemiddeld een 7,7 bestel je onder andere in de webshop van Brouwersnös, of je drinkt het bij je lunch of diner bij De Librije.