Koningin Máxima op bezoek bij Gulpener

3 september 2021
Hare Majesteit Koningin Máxima en Klaas Knot waren donderdag op bezoek in Limburg. De koningin bezocht hopvelden, het nieuwe brouwhuis van Gulpener en gooide zelf met koninklijke flair haar hopbellen in de ketel voor een uniek speciaalbier. Het was een heerlijk bezoek, en een leerzame middag over ondernemen en samenwerken in het prachtige Limburgse land. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het bezoek van Koningin Máxima stond in het kader van de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap die Gulpener vorig jaar van de koningin kreeg uitgereikt. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap. Gulpener is er erg trots op.

Hoptuin

In een heerlijk geurende hoptuin plukte Koningin Máxima haar eigen hopbellen en sprak ze met hop- en gersttelers over lokale productie, samenwerking tussen boer en brouwer en de bescherming van de Limburgse biodiversiteit. Aan de arm van directeur Jan-Paul Rutten bezocht ze daarna het meest duurzame brouwhuis van Europa dat Gulpener vorig jaar opende. Onder toezicht van de brouwmeester deed ze haar hopbellen zelf in de ketel. Dat wordt zonder twijfel het meest koninklijke bier in de bijna 200 jaar dat Gulpener bestaat. Na gesprekken met medewerkers, familie en directie ging Máxima weer naar huis. Vast en zeker met een leuk bierpakket voor thuis .... Maar dat wordt op de brouwerij noch bevestigd, noch ontkend.

Credits: Marcel van Hoorn