Bier Butler Vrijdag - Kipsate met Schneider Weisse TAP 7 Original

30 april 2021
Deze Bier Butler Vrijdag staat in het teken van een heerlijke bierpairing met kipsaté. Het bijpassende bier is een Duitse Weizen, die ook wel bekend staat als de moeder aller Weizen bieren, ofwel de Schneider Weisse Tap 7 Original.

Hoe fijn is dat? Een lekker saté van kip. Genieten in optima forma en makkelijk zelf klaar te maken. Dit fijne gerecht is te combineren met diverse blonde bieren. De combinatie met de Schneider Weisse Tap 7 Original springt er voor ons toch wel bovenuit.

Schneider Weisse Tap 7 Original

Deze Duitse Weizen is gebrouwen - hoe kan het ook anders - volgens het Reinheistgebot. Dat betekent dat er behalve de vier basisingredienten geen toevoegingen zijn gebruikt. Schneider Weisse Tap 7 Original is gebrouwen met meer dan 50% tarwemout. Dat geeft die volle smaak met dat frisse tintje dat dit bier zo doordrinkbaar maakt. Uiteraard heeft deze Weizen ook dat fruitige karakter waarin je een banaan-aroma kunt ontdekken.

Zelf pairen

Het maken van bierpairings is een uitdaging. Het is niet moeilijk als je maar een aantal basisregels in acht neemt. Het is heerlijk om te experimenteren en dan kan het ook wel eens zijn dat je een minder geslaagde combinatie hebt. Dan spreken we niet van een mislukking, maar van een leerzame ervaring. Wil je zelf aan de slag en wil je meer leren over alle facetten van bier, inclusief het bereiden van fijne bierpairings? Bestel dan de Bierista Bieropleiding en haal je officiële bierdiploma.