Jumbo en Grolsch zetten bier op een voetstuk

4 maart 2021

In het Twentse Goor is deze week een nieuwe Jumbo supermarkt geopend. Het is de winkel van de broers Tijn en Niek Leussink, die alletwee een grote passie hebben voor bier. En dat zie je terug op de winkelvloer! En hoe!

De bierminnende broers hebben de samenwerking gezocht met Grolsch en dat heeft geresulteerd in een unieke bierafdeling. Op de winkelvloer vind je een brouwerij met echte ketels en een heuse afvullijn.

Duurzaam

Na 10 jaar voorbereiden en een bouwtijd van 1 jaar opende Jumbo Leussink deze in Goor haar deuren. "Grolsch wil samen met Jumbo Leussink laten zien dat bier een prachtig natuurproduct is en het brouwen van bier een waar ambacht. We nemen de klant mee van ingrediënten naar brouwketels, tot aan een heuse afvullijn", aldus Grolsch-manager Mirjam Fischer. “Grolsch heeft een zeer ambitieuze duurzaamheidsambitie: vanaf 2025 willen we volledig CO2 neutraal kunnen brouwen. In deze opstelling laten we op een originele manier zien hoe Grolsch hieraan werkt en waar we op dit moment staan. Ook zorgen we ervoor dat de klanten geïnspireerd raken en goed geïnformeerd worden over het assortiment.” 

Vol ambitie

Mede-eigenaar Tijn Leussink stelt: "In 2017 hebben we samen met Grolsch een belevingsconcept voor de biercategorie ontwikkeld voor onze winkel in Haaksbergen. Dit succesvolle concept hebben we inmiddels uitgerold in onze andere Jumbo Leussink supermarkten. Tijdens het maken van de plannen voor deze nieuwe, duurzame supermarkt in Goor, werd al snel duidelijk, dat we de categorie bier er opnieuw echt uit wilden laten springen. In deze 2.0 versie staat niet alleen beleving, maar dus ook duurzaamheid centraal."