Jopen NON IPA behaalt wederom goud

12 november 2020

 Jopen NON IPA is met goud bekroond in de categorie Non-Alcoholic Hoppy Beer. De Haarlemse craft brouwer Jopen sleepte vorig jaar met dit bier nog een bronzen European Beer Star in de wacht. De Non-Alcoholic IPA is afgelopen jaar verkozen tot beste van Nederland.  

Het nieuws werd aangekondigd op de 26e verjaardag van Jopen. De brouwer werd op Sint-Maartensdag, 11 november 1994, opgericht. Sint-Maarten is de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde.

Driedubbel feest

Een gelukkige algemeen directeur Michel Ordeman: “Het is vandaag driedubbel feest voor ons. Naast de verjaardag van het biermerk Jopen, vieren we op gepaste wijze 10 jaar Jopenkerk Haarlem. Goud op het Europees Kampioenschap is een prachtige kers op de verjaardagstaart. De competitie staat ontzettend hoog aangeschreven in de bierwereld en we zijn er dan ook enorm trots op.” In 2019 ging Jopen NON IPA er met het goud vandoor tijdens de Dutch Beer Challenge en in datzelfde jaar werd het bier uitgeroepen tot Country Winner tijdens de World Beer Awards.

NON-varianten

De Haarlemse craft brouwer blijft innoveren. “Ons Non-Alcoholic alternatief voor de reguliere IPA valt ontzettend goed in de smaak”, spreekt commercieel directeur Lydian Zoetman van Jopen. “Ons Nonnetje is aromatisch hoppig met een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht. Vanwege het grote succes brachten we vorig jaar een lekkere spicy variant met gember uit.“

Zeventiende editie

De prestigieuze biercompetitie werd voor de 17e keer georganiseerd. Uit 42 landen werden maar liefst 2.036 bieren ingezonden. De jury, bestaande uit 72 bierexperts, heeft de bieren blind geproefd en beoordeeld. European Beer Stars worden uitgereikt aan kwalitatief hoge, authentieke en onderscheidende bieren.