Jopen brouwt eerste Session IPA met duurzaam gezuiverd zeewater

23 juni 2024

Jopen Craft Bier lanceert een innovatieve en verfrissende nieuwe toevoeging aan hun assortiment: de Life's a Beach Session IPA, gebrouwen met duurzaam gezuiverd Noordzeewater van SEA Water™. Dit baanbrekende bier belooft niet alleen een heerlijke tropische smaakervaring, maar draagt ook bij aan het behoud van de biodiversiteit in onze oceanen.

In samenwerking met SEA Water™, een pionier in duurzame watertechnologie, zet Jopen een belangrijke stap in de richting van milieuvriendelijke bierproductie. SEA Water™ zuivert zeewater tot schoon, mineraalrijk drinkwater met behulp van zonne- en windenergie. Deze innovatieve technologie biedt een duurzaam alternatief voor de traditionele zoetwaterbronnen die vaak schaars zijn.

De smaak van de zomer

Life’s a Beach is een Session IPA met een alcoholgehalte van 4,5% en wordt het best gedronken op een temperatuur van 4,5°C. Het bier staat bekend om zijn tropische aroma’s van ananas, limoen, papaja, mango en citrus. De subtiele bitterheid en de volle body maken het een perfecte dorstlesser voor warme zomerdagen. 

Duurzaamheid en impact

Naast de unieke smaakbeleving, zetten Jopen en SEA Water™ zich in voor het behoud van onze planeet. Een deel van de opbrengst van Life's a Beach wordt gedoneerd aan ReefSystems, een Nederlandse start-up die innovatieve oplossingen biedt voor het stimuleren van de biodiversiteit in en rond de oceaan. Deze samenwerking draagt bij aan het herstel en behoud van vitale ecosysteemdiensten in onze zeeën.

Verkrijgbaarheid

Jopen Life’s a Beach in samenwerking met SEA Water™ is nu verkrijgbaar bij verschillende supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Plus, Coop, Hoogvliet, Deka, Poiesz en Sligro. Daarnaast is het te vinden bij de betere slijterijen, via Jopenbier.nl, tijdens diverse festivals zoals Tapt festivals, en uiteraard in horeca door het hele land en langs de Nederlandse kust.