Jan-Paul Rutten van Gulpener Limburgs Ondernemer van het Jaar

4 december 2019
Regionaal dagblad De Limburger heeft Jan-Paul Rutten van Bierbrouwerij Gulpener verkozen tot Ondernemer van het Jaar in Limburg. De trotse winnaar nam de loodzware trofee in ontvangst en beloofde hem een mooi plekje te geven in het Brouwlokaal.

De vakjury kende de prijs toe omdat Gulpener bewijst een gezonde bedrijfsvoering te kunnen combineren met duurzaam ondernemen. Hoofdredacteur Roy op het Veld gaf als voorbeeld dat de brouwerij zoveel mogelijk grondstoffen inkoopt bij boeren uit de nabije omgeving.  „Dat is ten eerste goed voor de lokale economie. Ten tweede is het ook nog eens goed voor het milieu", aldus Op 't Veld.

Unaniem

In totaal werden 21 bedrijven geselecteerd om mee te dingen naar de titel 'Ondernemer van het Jaar'. Zo'n 10.000 Limburgers brachten middels hun stem deze lijst terug tot 8 finalisten. Het laatste woord was aan de vakjury, die unaniem besloot de titel toe te kennen aan Jan-Paul Rutten.

Gulpener timmert ondertussen lekker aan de weg. Er wordt hard gewerkt aan een heel nieuw brouwhuis, waarbij ook weer goed gekeken is naar duurzaamheid.
Jan-Paul Rutten geeft tekst en uitleg hoe de brouwinstallatie in het Brouwlokaal werkt.