Hertog Jan Vatgerijpt 2023: een ode aan Latijns-Amerika

22 november 2023

De brouwreis van Hertog Jan bereikt een hoogtepunt met de lancering van de Grand Prestige Vatgerijpt 2023. Voor deze zevende editie liet Meesterbrouwer Micha Peute zich inspireren door de essentie van Latijns-Amerika, wat resulteerde in een reeks exclusieve Grand Prestige bieren, gerijpt in Mezcal-, Reposado Tequila-, Cachaça- en Rum Agricole-vaten.

Deze unieke reeks brengt hulde aan de ambacht en rijke historie van Latijns-Amerikaanse distillaten. Elk van de vier bieren representeert een facet van deze cultuur, van Braziliaanse Cachaça tot Mexicaanse Reposado Tequila, Mezcal, en Caraïbische Rhum Agricole. De eeuwenoude geschiedenis van deze dranken vindt zijn weerklank in de complexe smaken van elke variant.

Micha's ontdekkingsreis door Latijns-Amerika leidde tot de selectie van iconische vaten, traditioneel gebruikt voor het rijpen van lokale spirits. Deze vaten huisvesten nu Hertog Jan's Grand Prestige, rijpend met dezelfde passie en toewijding typerend voor Latijns-Amerikaanse drankproductie.

“Persoonlijk vind ik dit misschien wel de meest uitgesproken creatie tot nu toe”, vertelt Micha. “De afstand tussen onze Limburgse brouwerij en de Latijns-Amerikaanse distilleerderijen lijkt op het eerste gezicht heel groot, maar de toewijding en vakmanschap zijn identiek. Die bijzondere connectie brengen we samen in het brouw- en rijpingsproces, en dat heeft geresulteerd in de meest temperamentvolle Vatgerijpte Grand Prestige serie tot nu toe. Het is een boeket van vier unieke bieren geworden die recht doet aan de gedeelde liefde voor ambacht en smaak die we overal in Latijns-Amerika hebben gezien”


Vatgerijpt: Een traditie van meesterlijk brouwen

Sinds 2016 vormt de jaarlijkse release van Hertog Jan's vatgerijpte Grand Prestige een hoogtepunt in de brouwkunst. In de vatenkelders van de Limburgse brouwerij laten de meesterbrouwers elk jaar een exclusieve oplage van dit prestigieuze bier rijpen. Deze traditie heeft al diverse jaren geresulteerd in unieke smaakseries die elk een eigen verhaal vertellen. De vatgerijpte Grand Prestige geniet enorme populariteit onder bierliefhebbers en is elk jaar weer een bewijs van het vakmanschap en de innovatie die Hertog Jan kenmerkt.

Verkoop

Vanaf dinsdag 5 december om 12 uur 's middags is de Grand Prestige Vatgerijpt 2023 online beschikbaar in de Hertog Jan brouwerijwinkel. Voor de liefhebbers zijn de bieren al vanaf het weekend van 2 en 3 december verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen. De prijs per fles van 75cl is € 32,50. De bieren zijn ook verkrijgbaar in een set van vier, inclusief magazine, voor € 130,-.

Deze vernieuwende serie van Hertog Jan belooft een smaakvolle ontdekkingstocht, een fusie van de rijke Latijns-Amerikaanse tradities en de verfijnde Limburgse brouwtechnieken.