Hertog Jan Grand Prestige nummer 1 in Bier Top 100

26 december 2020
Hertog Jan Grand Prestige is de nummer 1 in de Bier Top 100 over 2020. Dit zware donkere bier van 10%, gebrouwen in het Limburgse Arcen, kreeg de meeste waardering van ruim 2000 bierliefhebbers. Deze Bierista's en andere bierliefhebbers brachten de afgelopen weken hun stem uit op Bierista.nl. Tripel Karmeliet en Westvleteren 12 zijn gekozen tot respectievelijk nummer 2 en 3.

Check de Bier Top 100

De verkiezing van de Bier Top 100 over 2020 is een initiatief Bierista. Afgelopen weken koner worden gestemd op de tien favoriete bieren van het bijna afgelopen jaar. “Dat is massaal gebeurd. We hebben boven verwachting veel reacties ontvangen. Bier en met name speciaalbier is populairder dan ooit.”, aldus Alain Schepers van Bierista. “Opvallend is de variatie in de lijstjes. Er werd veel gestemd op breed verkrijgbare bieren van bekende merken. Daarnaast hebben we veel bijzondere bieren voorbij zien komen van kleine craft bierbrouwerijen uit zowel binnen- als buitenland.”

Hertog Jan Grand Prestige

Bij Hertog Jan zijn ze erg blij met het behalen van de nummer 1-positie. “Hertog Jan Grand Prestige heeft al veel prijzen gewonnen bij competities over de hele wereld”, zegt Gerard van den Broek, meesterbrouwer van Hertog Jan. “Bij die wedstrijden wordt gejureerd door keurmeesters, brouwers en biersommeliers. Die waardering is mooi, maar we brouwen het bier voor de liefhebbers. En als het publiek jouw bier als favoriet noemt, dan ben ik daar heel erg trots op!”

Doe de Bierista Bieropleiding

Geheim van de brouwer

Wat is het geheim van het succes van Hertog Jan Grand Prestige? “Dat is de gist”, aldus de brouwer. “De gist zorgt voor volle aroma’s van onder meer fruit en rijpe banaan. De mout speelt ook een belangrijke rol. Die zorgt voor die warme donkere kleur en tonen van karamel. En dan is er de hop, die op een verfijnde manier op de achtergrond proeft. Het samenspel, de balans, van de ingrediënten maakt de Grand Prestige tot een superbier.”

Bucketlist

De Bier Top 100 is een uitermate gevarieerde lijst met zware bieren tot en met alcoholvrij en alles wat daar tussenzit. Grote bekende brouwers uit binnen- en buitenland en kleine, relatief onbekende craft bierbrouwers; alles kom je tegen in deze bierlijst. Het is een prachtige bucketlist voor ieder bierliefhebber.Hertog Jan Grand Prestige op nummer 1 in de Bierista Bier Top 100 over 2020.