Gulpener 'Op Stoom' met vandeStreek bier

1 maart 2019
Gulpener heeft het afgelopen jaar diverse bieren gebrouwen met collega-brouwers. Deze zogenaamde collaboration of kortweg collabs bleken een groot succes. De nieuwste collab is Op Stoom, een bier gebrouwen samen met vandeStreek bier uit Utrecht.

Op Stoom is een Steam Bier ook wel California Common. Deze bierstijl is ontstaan in de 19e eeuw in, je verwacht het niet, Californië. Op Stoom is gemaakt met de klassiek ondergistende pilsgist van Gulpener. Deze gist is een wel heel speciale manier gebruikt. De pilsgist is 'undercover' gegaan als een bovengister op een stomige temperatuur van 18 graden. Doordat we de klassieke pilsgist hebben laten vergisten op deze temperatuur ontstaan er fruitige en kruidige tonen. Je kunt zo maar limoenachtige aroma's tegenkomen.

Op 8 maart is de release van dit bier. Bierista Rutger Brusnveld is er natuurlijk als de kippen bij om dit bier te proeven. Met dit frisse bier stomen Gulpener en vandeStreek bier de wereld klaar voor dit lenteachtige bier. Vanaf 8 maart kunnen de barbecue en de tuinkussens weer voor de dag komen.