Gulpener Hopfest: 'Vrijheid oogst je samen'

5 september 2019
Het is feest bij Gulpener. Zondag 8 september van 12.00 tot 19.00 uur wordt het Hopfest gevierd, een feest ter gelegenheid van de jaarlijkse hopoogst. Het begon ooit heel klein, maar dit feest is inmiddels uitgegroeid tot een heel spektakel voor bierliefhebbers uit heel Nederland.

Ruim 200 vrienden, een aantal Bierista's en  familie van de brouwerij helpen op zondag 8 september vrijwillig mee om de hop, die planetproof is gekeurd, te oogsten. Dit jaar wordt de samenwerking met hopboer Roger Wouters nog intensiever, want hij zorgt niet alleen voor de beste hop, maar ook voor de duurzame stroomvoorziening tijdens het Hopfest. Met zijn zonnepanelen kan hij het hele Hopfest voorzien van duurzame stroom. Dat betekent geen vervuilende aggregaten meer en een zelfvoorzienend Hopfest. Lokaler en duurzamer wordt het niet.

25-Miles

Uiteraard is ook het BrouwLokaal aanwezig tijdens het Hopfest. Het BrouwLokaal is de horeca-gelegenheid van de Gulpener Bierbrouwerij. Sinds de start wordt hier gewerkt volgens het 25-miles concept. Dat betekent dat er uitsluitend gewerkt wordt met producten en ingrediënten verkrijgbaar uit een 40 kilometer omtrek.

Krat Karts

Ook dit jaar staan ze er weer: de krat karts. Nu geheel op een nieuw parcours. Zo houden we het voor iedereen spannend. Leuk om te weten is dat deze kratjes elektrisch zijn. Zo komt er geen benzine of diesel aan te pas. Vorig jaar heeft het veel moeite gekost een parcours te maken. Rijplaten, tape en een mini-vrachtwagen waren niet de weg die Gulpener  op wilde gaan. Daarom is speciaal voor dit jaar een houten kratkartbaan ontwikkeld.

Vrijheid vier je

Terwijl de plukkers hard aan het werk zijn om de hop te oogsten is er op het festivalterrein nog veel meer te zien, proeven en beleven. Naast onze heerlijke speciaalbieren kun je ook genieten van waters en frisdranken die gemaakt zijn met een sociaal hart, hebben we voor het eerst tarwerietjes waar je uit kunt drinken en scheiden wij uiteraard ook ons afval.
Er worden biercolleges gegeven, we hebben een minibrouwerij waar gebrouwen wordt, een blotevoetenpad, een Château Neubourg Skybar, leuke activiteiten voor de kinderen, muziek, de huldiging van de Hopkoningin en de uitreiking van de Gulpener Duim. Een klein gedeelte van de oogst wordt gebruikt om de dag na het Hopfest, eenmalig een heel speciaal bier mee te brouwen.

Dit Hopfest organiseert Gulpener voor de liefhebbers. Bierliefhebbers met een voorliefde voor uitgesproken smaken. Liefhebbers van vernieuwing en slim ondernemerschap, liefhebbers van producten van eigen bodem. Maar vooral liefhebbers van vrijheid. Mensen die het lef hebben hun eigen pad te bewandelen. Mensen die ook de keuze maken te doen wat goed voelt.
 
Het Hopoogst festival is gratis toegankelijk.
Datum: zondag 8 September 2019
Tijdstip: 12:00 – 19:00 uur
Toegang: Voor alle leeftijden
Adres: Reijmerstokkerdorpstraat, 6274 NK Reijmerstok