Guinness trakteert Patrick en Patricia

27 januari 2022

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. Ieder jaar op 17 maart wordt het leven van Sint-Patricius, de patroonheilige van Ierland herdacht. Ook in Nederland wordt dit feest op steeds meer plekken gevierd.

Dit jaar komt Guinness met een bijzonder initiatief om de liefhebbers extra in de feeststemming te brengen. Zij sturen een feestelijk pakket uit naar 50 willekeurige Patrick’s en Patricia’s door heel het land. Het pakket is gevuld met leuke Guinness en St. Patrick’s Day items. Met de inhoud kunnen zij hun eigen groene feestje vieren. Er zijn echter wel 41.000 Patrick’s en 28.000 Patricia’s in Nederland, dus er is wel wat concurrentie.

Over Guinness

Guinness, officieel St. James' Gate brewery, is een bierbrouwerij Dublin. De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een Porter. Guinness is het beroemdste bier van het type Stout en wordt gebrouwen uit de vier klassieke ingrediënten: water, gerst, hop en gist.

De kenmerkende -bijna zwarte- kleur en zijn ‘gebrande’ smaak ontleent Guinness aan de toevoeging van ongemoute, gebrande gerst tijdens het brouwproces. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin, momenteel wordt Guinness verkocht in meer dan 150 landen en het bier is uitgegroeid tot een symbool van Ierland.

Ben je in Dublin bezoek dan zeker de brouwerij en doe de tour. De tour hangt van commercie aan elkaar, maar desondanks is het zeer de moeite waard. Hier zie je ook de andere bieren van Guinness, zoals de onlangs gepresenteerde alcoholvrije Guinness 0,0%.

Guinness & St. Patrick’s Day

Zeg je Ierland, dan denk je aan groene landschappen, riverdance, live muziek, en… Guinness. Dit iconische bier wordt al meer dan 250 jaar geleden gebrouwen in Dublin. Geen enkel bier staat zó symbool voor een land als het zwarte goud uit haar hoofdstad. Guinness is onlosmakelijk verbonden met de dag van Sint Patricius, want beide kennen een rijke (Ierse) historie. Maar bovenal zien de Ieren Guinness als de belichaming van de feestdag. Simpelweg omdat een glas donkere Stout, net als St. Patrick’s Day, mensen samenbrengt. Waar er op een willekeurige dag zo'n 7,5 miljoen pints Guinness gedronken worden, zijn dat er op St. Patrick’s Day zo’n 13 miljoen.