Grolsch helpt horeca met live sessies en meer

14 april 2020
De horeca wordt zwaar getroffen door de corona-crisis. Daarom vindt Grolsch het belangrijk om haar afnemers op te steunen. Als partner van #helpdehoreca doet de bierbrouwer dit op diverse manieren.

Een van de manieren waarop Grolsch haar klanten steun is met de verkoop van een speciaal Oranje Blik. Hieraan gekoppeld is een actie op social media, waarmee je #helpdehoreca-waardebonnen kunt winnen.  Daarnaast organiseert  ​Grolsch #helpdehoreca Live Sessies​ in lege horecazaken, waarbij kijkers worden aangespoord te doneren aan #helpdehoreca. In totaal denkt Grolsch hiermee zelf ruim € 200.000,- te kunnen doneren aan het horeca-initiatief.

Steunen

Melanie Koning, marketing manager Grolsch bij Koninklijke Grolsch: “Voor de horeca in Nederland komt de huidige situatie hard aan. Wij vinden het belangrijk om de horeca, normaliter onze klanten, te steunen in deze moeilijke tijden in de hoop dat als deze periode voorbij is, ze hun deuren weer gewoon kunnen openen.”

Oranje blikken

Als partner van #helpdehoreca steunt Grolsch de horeca momenteel met diverse initiatieven. Voor Koningsdag heeft Grolsch speciale Oranje Blikken met het Wilhelmus erop ontwikkeld. Nu deze dag door de huidige omstandigheden niet doorgaat, maar de blikken wel al op voorraad zijn, heeft Grolsch besloten deze in te zetten als extra steun voor #helpdehoreca.

Waardebonnen

De Oranje Blikken gaan eind deze week in de verkoop als tijdelijke vervanging van de vertrouwde Grolsch-groene blikken in alle supermarkten door het hele land. Consumenten worden opgeroepen om een foto te maken van dit blik en deze te delen op social media met #helpdehoreca en @grolsch_nl om zo kans te maken op een #helpdehoreca-waardebon ter waarde van € 25. Grolsch stelt voor deze actie 1.000 waardebonnen beschikbaar.

Nog meer waardebonnen

Vanaf eind april ontvangen consumenten bij aankoop van een krat Grolsch € 5,- korting op een waardebon van #helpdehoreca die straks te besteden is in horecazaken die Grolsch schenken. In totaal stelt Grolsch 40.000 waardebonnen beschikbaar.

Live sessies

Vanaf woensdag 15 april or​ganiseert Grolsch de ​Grolsch #helpdehoreca Live Sessies​. Dit zijn concerten in lege horecazaken van​ vijf ​Nederlandse artiesten; ​Nielson, Miss Montreal, Akwasi, Rob Dekay en Diggy Dex​. ​Deze concerten zijn een ode aan de horeca en worden gelivestreamd via het Instagram-kanaal van ​Grolsch​. Kijkers worden aangespoord om #helpdehoreca te steunen. Nielson trapt woensdag 15 april af vanuit Het Magazijn in Dordrecht. De volgende ​Grolsch #helpdehoreca Live Sessies​ worden aangekondigd ​via de kanalen van Grolsch. ​Grolsch drukt iedereen op het hart niet naar de horecazaak te komen, maar zich aan de huidige regels van het RIVM te houden en dus het concert vanuit huis via de livestream te volgen​.