Grolsch Geloof: fris en fruitig de zomer door

4 augustus 2021
Hoop, Geloof, Liefde en Geluk. Grolsch wil met deze serie van vier bieren de bierdrinkende mensheid een hart onder de riem steken in deze bizarre tijden. Na Grolsch Hoop is recentelijk Grolsch Geloof gelanceerd. En natuurlijk zijn we benieuwd hoe dit bier smaakt.

Grolsch Geloof is een Weizen, een verfrissend tarwebier met 6% alcohol. Normaliter bij een Weizen zijn vooral de mout en zeker de gist de smaakbepalers. Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen heeft er bij dit bijzondere bier besloten ook de hop een belangrijke stem te geven. Hij heeft Nelson Sauvin gebruikt, een hopsoort die bekend staat om zijn fruitige aroma's.

Weizen

Bij het inschenken valt op dat het bier minder troebel is dan je gewend bent van een Weizen. Het bier is zeker niet helder, zeg maar een beetje mistig, maar zeker niet troebel. De forse witte schuimkraag is er wel. Die is spierwit en houdt lang stand. Een plaatje voor het oog!

Kiwi

Als je met je neus boven het glas kleine snufjes opsnuift, ruik je duidelijk de fruitige aroma's. De brouwer vermeldt kiwi en dat is inderdaad wat je heel goed ruikt. Vraag is of je dat zonder de hint van de brouwer ook herkend had, maar als je het weet, ruik je het ook duidelijk. De frisheid spat van de geur af. Alleen van het ruiken krijg je al dorst, loopt het water je in de mond en krijg je spontaan visioenen van fris kabbelende bergbeekjes door de bergen.

Fris en fruitig

De eerste slok is misschien nog wel meer dan de geur belooft. Fris en fruitig is de hele korte samenvatting. Je proeft zoete tonen van de kiwi die we ook in de geur al tegenkwamen. Maar de fruitmand is met meer gevuld dan kiwi's alleen. Witte druiven die in de richting van een frisse witte wijn gaan steken de kop op en friszoete appeltjes zijn ook aanwezig. De frisheid en dorstlessendheid wordt vergroot door de droge afdronk. Hierdoor wil je gelijk nog een slok nemen.

Verkrijgbaar

Grolsch Geloof is een Weizen maar net even anders. Niet die kenmerkende banaantjes en een kruidnageltje, maar kiwi, witte druiven en een droge afdronk. Het bier is een doordrinker, een dorstlesser, een perfecte metgezel voor op het terras of bij de barbecue. Grolsch Geloof maakt de zomer een stukje aangenamer! Dit bier verschijnt eenmalig en is zo lang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Mitra Slijterijen en bij de Grolsch Proeverij-café's.