Grolsch geeft spoedcursus Wilhelmus

27 april 2020
Nu Koningsdag dit jaar is omgedoopt tot Woningsdag moet koning Willem-Alexander dit jaar zijn verjaardag op een andere manier vieren dan hij gewend is. Om hem toch een beetje in het zonnetje te zetten, is er maandag om 16.00 uur een nationaal toostmoment geïnitieerd.

Op Koningsdag is het Wilhelmus het lied van de dag. Maar het zingen kan voor veel Nederlanders nog best een ongemakkelijk situatie opleveren. Er zijn maar weinig Nederlanders die zeggen goed bekend te zijn met het Wilhelmus, blijkt uit onderzoek van Grolsch. Maar liefst 3 op de 5 Nederlanders (62%) zegt slechts een beetje tot niet bekend te zijn met ons volkslied. Omdat de bierbrouwer graag wil dat iedereen maandag uit volle borst kan meezingen, hebben ze het eerste couplet van het Wilhelmus afgedrukt op een speciaal Oranje Blik.

#HelpdeHoreca

Aangezien Koningsdag nu een andere invulling krijgt, maar de Oranje Blikken wel al op voorraad waren, heeft Grolsch besloten van een nood een deugd te maken en de blikken ook in te zetten als extra steun voor #helpdehoreca. Consumenten worden opgeroepen om een vrolijke, oranje Koningsdagfoto te maken met het Oranje Blik en deze te delen op social media met #helpdehoreca en @grolsch_nl om zo kans te maken op een #helpdehoreca-waardebon ter waarde van € 25,-. Grolsch stelt 1.000 waardebonnen beschikbaar.

Grolsch Saison

In de speciale Oranje Blikken zit Grolsch Pilsner. De brouwer heeft moment ook veel succes met de brede range speciaalbieren. Grolsch Saison is op dit moment een hardloper. De klassieke abdijreeks bestaande uit Grolsch Klassieke Blond, Grolsch Volle Dubbel en Grolsch Kruidige Tripel is al langere tijd er populair. Al deze bieren scoren zo tussen de 7,5 en 8,5. Hoge rapportcijfers toegekend door de Bierista community, die met duizenden leden dagelijks veel bieren proeft, beschrijft en beoordeelt.