Fijne bierboeken voor in de vakantie

21 december 2019
Het is vakantie! Haardje aan, languit op de boek. Biertje erbij, boekje erbij. Wat wil een mens nog meer. Hou je van lezen, dan heeft Bierista een aantal leestips voor je op een rijtje gezet!

Ben je geïnteresseerd in bier brouwen, dan zijn de boeken van Adrie Otte en Jacques Bertens vast iets voor jou. Beide heren helpen je op weg bij het brouwen van je eigen bier.

Wereldatlas

Er zijn heel veel boeken verschenen met 'De 100 beste ...', 'De 500 bieren die je beslist gedronken moet hebben' en meer van dat soort uitgaves. De wereldatlas van bier is echt wat anders. Je maakt  met de auteurs een reis over de wereld en leert welke bieren waar gedronken worden en hoe de biercultuur per land in elkaar zit.

Opwaaiend schuim

Raymond van der Laan is een ICT-ondernemer met een passie voor bier. Hij reist, proeft en schrijft veel. Dat heeft twee lezenswaardige boeken opgeleverd. Dit is een boek over bier is precies wat het belooft. Opwaaiend schuim is een recente uitgave vol reisverhalen met bier in de hoofdrol.

Op de fles

Bier-etiketten zijn er in soorten en maten en in alle kleuren van de regenboog. Elk label heeft z'n eigen verhaal. Sommige verhalen zijn meer dan de moeite waard om aan een breed publiek verteld te worden. Dat doen Joost Houtman en Luc de Raedemaeker op sublieme wijze in het boek 'Op de fles'.

Cafes

Fiona de Lange is een gedreven vakvrouw. Ze is bezeten door bier. Ze denkt, praat, ademt en schrijft bier. De titels van de boeken spreken voor zich. Meest recente uitgave is het lijvige boekwerk 'Cafes', een waardevol boek vol sprekende beschrijvingen en prachtige illustraties.

Bier aan tafel

Arvid Bergström is de autoriteit in Nederland als het gaat om het combineren van bier en eten. De Hagenees heeft het samenbrengen van eten en bier tot kunst verheven en kan daar op onderhoudende wijze over schrijven.

Geschiedenis

Wil je meer weten over bier dan zijn de boeken van Rick Kempen en Jeff Evans zeker aanraders. Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis, dan is het boek 'Bier in Nederland' zeker iets voor jou. Ook het boek van Henri Reuchlin duikt in de geschiedenis en dan vooral die van bierbrouwerijen aan de Maas. In Biericonen der Lage Landen staan de mensen, de makers van het bier centraal.
Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit het grote aanbod van boeken over bier. Heb je goede tips of wil je iets kwijt over een boek dat voor jou speciaal is, laat het dan weten via info@bierista.nl.