Fietsen langs brouwerijen

14 juni 2020

Het enige dat je zo ongeveer nog wel veilig kon doen tijdens de coronacrisis was wielrennen en bier drinken in je achtertuin. Gelukkig zijn de betere tijden aangebroken en organiseert NL Tour Rides weer toertochten langs brouwerijen en wielercafé's. 

Fietsen langs cafés en brouwerijen; een ideale combinaties. "We gaan na een paar rustweken weer van start", aldus NL Tour Rides op hun Facebookpagina, "we hebben weer mooie toertochten voor (bier)fijnproevers." Uiteraard worden daarbij de coronaregels in acht genomen.

De Leckere

Dus zin in een tocht met je fietsmaten? Dat treft. Want komend weekend, 20 en 21 juni en de week erop, 27 en 28 juni, worden de kleinschalige exclusieve toertochten gehouden. Welke biermerken er van de partij zijn? In Eindhoven Kwaremont vanuit de Cyklist, in Utrecht Brouwerij De Leckere van het Werkspoorcafé,in Drenthe Brouwerij Maallust en in Beverwijk Lucky 13 Beer.

Bier cadeau

Om 's ochtends nou gelijk aan het bier te beginnen, is misschien wat overmoedig, dus de toertocht start met koffie op het terras. Vervolgens stap je op en rijd je samen met je fietsvrienden een mooie tocht. Na afloop kun je op een gereserveerde plek op het terras een lokaal speciaalbier drinken en van krijg je van de organisatie een Two Pack bierpakket cadeau met daarin twee bieren van de lokale brouwerij en een Summer Beer Ride glas.

80 of 100 km

Je kunt kiezen uit twee afstande: de Intense afstand van tachtig kilometer of de Endurence afstand van honderdtien kilometer. Als je je inschrijft voor de Summer Beer Ride, krijg je de GPX van de route gemaild. Per rit kunnen honderd wielrenners meedoen.