Brouwerij De Eeuwige Jeugd start crowfundactie

10 februari 2019
Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent binnenkort in Amsterdam een eigen horecazaak. De taproom komt in het monumentale karakteristieke bankgebouw op de  de Linnaeusstraat in Oost. Behalve een centrale ruimte komen er ook aparte ruimtes voor evenementen en borrels. In de kelder met de oude originele bankkluis zijn ruimtes die gebruikt gaan worden voor amusement met het thema de Eeuwige Jeugd.

De brouwers willen een horecazaak, waar je kunt ontsnappen aan de zwaarte van het volwassen leven. Een plek waar alle elementen weer even het onbezonnen kind in je naar boven halen. Bij de Eeuwige Jeugd mag je altijd blijven spelen.

Tikkie verstand

De zaak draait om een mooi design en een ontspannen sfeer. Lekkere bieren, goed en verantwoord eten en een voetje van de vloer. Koffie, een biertje, neerploffen op een bank of een dansje wagen. Alles kan en mag! Daarnaast vindt de brouwerij het belangrijk dat de eeuwige jeugd niet alleen wordt gevierd, maar ook wordt doorgegeven. Dat betekent dat er gebruikt wordt gemaakt van duurzaam en gerecycled materiaal en dat er naast de reguliere bieren ook aandacht is voor een alcoholvrij bier assortiment en het eten overwegend vegetarisch en biologisch is. ‘’Natuurlijk vinden we dat je met volle teugen van het leven mag genieten. Dat moet zelfs. Maar niet altijd en wel met een tikkie verstand.’’

Brouwerij de Eeuwige Jeugd

Iets meer dan twee jaar geleden richten Jules Oostendorp, Almer Cremer en Thomas Oostdijk Brouwerij de Eeuwige Jeugd op vanuit de droom om wat vaker het kind in mensen naar boven te halen. Dat hebben ze gedaan met behulp van een aantal bieren en hun karakters. Deze karakters kunnen je soms net dat zetje in de rug geven wat je daarvoor nodig hebt. Zo kan onze ‘Lellebel’ je helpen de bloemetjes buiten te zetten, kan de ‘Gladjanus’ je steun en toeverlaat zijn op de dansvloer en tovert de Bullebak je om tot absolute sfeermaker in al het feestgedruis.

Het geheim van de Eeuwige Jeugd

‘’We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen. Want dat je ouder wordt is een gegeven. Hoe jong je blijft, dat is een keuze. We maken geen toverdrank waar je weer jong van wordt of grootse krachten van krijgt. Dat heb je allemaal ook niet nodig want je bent al een superheld. Maar zelfs Batman heeft soms een sidekick nodig.’’

Crowdfundactie

De aankoop van de horecazaak op een A-locatie in Amsterdam is rond. De spaarpot is daardoor wel leeg. Met een crowdfundactie hopen de mannen een bedrag van tenminste € 250.000 bij elkaar te brengen. Wil je ook investeren in dit mooie plan? Hier vind je meer informatie.