Duvel en rum; een duivelse combinatie

2 oktober 2020
Welke bierliefhebber wordt er niet dorstig van als je hoort dat Duvel een nieuw bier heeft, dat maandenlang heeft mogen rijpen op rumvaten afkomstig uit Barbados? Na lang wachten is het eindelijk zover. Het bier is op de markt. Maar wacht niet te lang. Er zijn slechts 71.280 flessen beschikbaar.

In 2017 verraste Duvel met een eerste Duvel Barrel Aged. Voor die eerste versie werd gebruik gemaakt van bourbonvaten. Vriend en vijand waren aangenaam verrast over de unieke smaken en de harmonie waarin bier en houten vaten samen nieuwe smaken hadden ontwikkeld.

The Rum Edition

We zijn inmiddels toe aan de vijfde editie. Als de voortekenen niet bedriegen, wordt deze Batch 5 minstens zo'n succes als zijn voorgangers. Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition heeft maanden gelegen op rumvaten van de West Indies Distillery, gevestigd op het zonovergoten Barbados. Deze editie is volgens Duvel-brouwer Hedwig Neven echt genieten. Zeker in combinatie met pittige kazen, wildgerechten, chocolade en exotisch fruit.

Geen koopje

Het bier is afgevuld in flessen van 75 cl. Ze worden verpakt in een stijlvolle geschenkdoos. Wil je een flesje bemachtigen? Ga dan naar een Mitra Slijterij of naar Plus Supermarkt. Je kunt 'm ook online bestellen. Ga dan naar de webshop van Duvel, want deze editie is naar verwachting binnen de kortste keren uitverkocht. Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition is geen koopje, ook al krijg je er wel een speciaal Duvel-glas bij. De prijs is 25 euro, exclusief € 7,75 bezorgkosten. Tja dat is even slikken, maar dan heb je wel wat