Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

18 maart 2019
Rotterdam is woensdag 20 maart een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vijfde keer de Dutch Beer Challenge gehouden. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd. In totaal zijn er 441 bieren aangemeld. Een groei ten opzichte van vorig jaar met bijna vijftig bieren.

De 441 bieren worden woensdag geproefd en gekeurd door 42 onafhankelijke bierexperts, waaronder ook diverse Bierista's. De jury proeft blind in verschillende biercategorieën, zoals Pils, Saison, Licht en Zwaar Blond, Pale Ale, IPA, Licht en Zwaar Donker, Bock en Dubbelbock, Stout/Porter, Gerstewijn, Witbier en Weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Bekendmaking winnaars

Op 18 april maakt de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend in Theater Kantine Walhalla in Rotterdam. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2019’ wordt op 16 mei in de Grote Kerk in Den Haag uitgereikt tijdens het openingsevenement van de achtste Week van het Nederlandse Bier. Dan wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de Bronckhorster Nightporter.