Davo Surf Ale voortaan in blik

23 april 2019
Blik is de perfecte verpakking voor bieren, zeker voor hoppige bieren, zoals de Davo Surf Ale. Niet gek dus dat dit het eerste bier van de Deventer brouwerij is dat wordt ingeblikt. Wij mochten de eerste blikjes proeven.

Davo Surf Ale, de naam zegt het al een beetje, weerspiegelt het gevoel dat je bekruipt als je je Hawaï-shirt aantrekt. Heb je geen Hawaï-shirt? Dan nog kun je je vast het gevoel voorstellen. Verantwoordelijk voor dat zomerse gevoel is de hop die voor dit bier wordt gebruikt.

Het is zeker niet de eerste keer dat we de Surf Ale drinken. Het is één van de twaalf bieren uit het Bierista Bierpack, het bierpakket dat je ontvangt als je de Bierista Bieropleiding bestelt. De hop geeft frisse, zoete fruitige tonen en in combinatie met het vrolijke label en het grappige 'Cowabunga' (was dat niet van de Teenage Mutant Ninja Turtles?) krijg je dat Beach Boys-gevoel.

Het blikje is helemaal in stijl. Het komt overeen met de label op de fles. We schenken het Davo bier in. Een donkergeel, licht mistig bier vult het glas. Een bescheiden witte schuimkraag ligt als een deken over deze American Wheat Ale van 6,4%. De geur is zoet, wat moutig en - natuurlijk zoals verwacht - ook fris, fruitig en hoppig. Net als in de neus zijn in de smaak mout en hop meer aan elkaar gewaagd, dan ik me herinner. De overload aan fruitige hop lijkt minder. Daardoor is er meer balans met de mout. Een smaakvol doordrinkbaar bier, zeker. Maar om dat echte 'Cowabunga Hawaïblouse-gevoel' te krijgen mag er wel een extra schepje hop bij.
Blik is de perfecte verpakking voor bieren, zeker voor