Dag van het Bier: splinternieuw kennis-event voor horecaondernemers
9 juni 2019De Dag van het Bier brengt horecaondernemers, maandag 9 september in Utrecht, samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. Voor iedereen die meer met bier wil doen of er meer over wil weten. Experts, biersommeliers en trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan workshops voor hun rekening nemen.
De Dag van het Bier is voor horecaondernemers en leidinggevenden uit de branche die met bier werken, er meer over willen weten of er meer mee willen doen. Dit nieuwe event vindt maandag 9 september 2019 plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht.
Dag van het Bier
Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca. Redacteur Michael Simon: "De populariteit van bier in de horeca zorgt voor de nog altijd groeiende vraag naar kennis, informatie, tips en adviezen over bier. Op diverse gebieden. Daaruit is vorig jaar het idee van de Dag van het Bier is vorig jaar bij ons ontstaan. Daarmee zijn we de markt in gegaan en zijn onze ideeën verder vormgegeven in gesprekken met onder meer de huidige partners Bier&cO en Swinkels Family Brewers."
Biersommeliers
De Dag van het Bier is bedoeld voor horecaondernemers en leidinggevenden in alle segmenten van de horeca. Deelnemers kunnen vijf sessies kiezen uit veertien verschillende opties. Al deze workshops duren drie kwartier en worden gegeven door biersommeliers, trainers en experts. Zij hebben allemaal de afgelopen jaren hun sporen verdiend in de bier en zullen hun kennis in diverse workshops delen met deelnemers aan de Dag van het Bier.
Wat
Hoe organiseer je zelf een bierproeverij
Bierterminologie: duiding voor gast en medewerker
Bier & Foodparing
Scoren met No & Low
Ruiken, zien proeven: leren en overbrengen
Trends en ontwikkelingen
Meerwaarde van een biersommelier
Tips om meer uit je bierassortiment te halen
Het belang van een goede bierkaart
Perfect serve: tappen en uitschenken
Van bierbehoefte naar bieradvies
Vertaal Bierkennis naar de gast
Door wie
Rick Kempen
Jet van de Griendt
Arvid Bergström
Ivo Thijssen
Yu Mey Kwee
Alain Schepers
Pepijn van der Waa
Thomas Wijns
Rick Kempen
Franck Evers
Laurens Raven
Bas Schampers
Naast diverse kennissessies is er ook een plenair gedeelte, pauzes en een afsluitende borrel. Inschrijven voor De Dag van het Bier kan vanaf nu.