Dag van het Bier: splinternieuw kennis-event voor horecaondernemers

9 juni 2019

De Dag van het Bier brengt horecaondernemers, maandag 9 september in Utrecht, samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. Voor iedereen die meer met bier wil doen of er meer over wil weten. Experts, biersommeliers en trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan workshops voor hun rekening nemen.

De Dag van het Bier is voor horecaondernemers en leidinggevenden uit de branche die met bier werken, er meer over willen weten of er meer mee willen doen. Dit nieuwe event vindt maandag 9 september 2019 plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Dag van het Bier

Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca. Redacteur Michael Simon: "De populariteit van bier in de horeca zorgt voor de nog altijd groeiende vraag naar kennis, informatie, tips en adviezen over bier. Op diverse gebieden. Daaruit is vorig jaar het idee van de Dag van het Bier is vorig jaar bij ons ontstaan. Daarmee zijn we de markt in gegaan en zijn onze ideeën verder vormgegeven in gesprekken met onder meer de huidige partners Bier&cO en Swinkels Family Brewers."


Biersommeliers

De Dag van het Bier is bedoeld voor horecaondernemers en leidinggevenden in alle segmenten van de horeca. Deelnemers kunnen vijf sessies kiezen uit veertien verschillende opties. Al deze workshops duren drie kwartier en worden gegeven door biersommeliers, trainers en experts. Zij hebben allemaal de afgelopen jaren hun sporen verdiend in de bier en zullen hun kennis in diverse workshops delen met deelnemers aan de Dag van het Bier.

Wat

Hoe organiseer je zelf een bierproeverij 

Bierterminologie: duiding voor gast en medewerker 

Bier & Foodparing

Scoren met No & Low

Ruiken, zien proeven: leren en overbrengen

Trends en ontwikkelingen

Meerwaarde van een biersommelier

Tips om meer uit je bierassortiment te halen

Het belang van een goede bierkaart

Perfect serve: tappen en uitschenken

Van bierbehoefte naar bieradvies

Vertaal Bierkennis naar de gast

Door wie

Rick Kempen

Jet van de Griendt 

Arvid Bergström 

Ivo Thijssen

Yu Mey Kwee

Alain Schepers 

Pepijn van der Waa 

Thomas Wijns

Rick Kempen 

Franck Evers 

Laurens Raven

Bas Schampers

Naast diverse kennissessies is er ook een plenair gedeelte, pauzes en een afsluitende borrel. Inschrijven voor De Dag van het Bier kan vanaf nu.