Crystal meth in de ketels van Maximus

2 februari 2021

Breaking Bad-taferelen in Utrecht? Heisenberg aan de slag bij Brouwerij Maximus? Het is net even wat minder spannend, maar wel een stuk frisser. Crystal Meth is de naam van het nieuwe bier van Maximus. Wicked Crystal Kefir Sour Ale (3,9%), ook bekend als Sour Crystal Meth is een friszure Berliner Weisse op basis van kefir.

Ewald Visser, directeur van Brouwerij Maximus, hierover: “Onze Sour Crystal Meth is een aantal jaren geleden bedacht als verwijzing naar de populaire tv-serie Breaking Bad. De grap is er inmiddels af door de opmars van deze drug en het regelmatig oprollen van drugslabs in Nederland en onze directe omgeving, zoals in de Meern en Montfoort. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid en we geven het bier met Wicked Crystal een nieuwe naam en uitstraling. Het nieuwe blik toont een waarzegster met kristallen bol die met een knipoog naar de Kefir-kristallen in het bier verwijst. Het bier smaakt net zo fris als vanouds!" 

Gisten

Wicked Crystal Kefir Sour Ale (3,9%) heeft een aparte 'kettle souring'-vergisting ondergaan met een probiotische waterkefir cultuur, bestaande uit vele (melkzuur)bacteriën en gisten. Een laag alcoholisch en lichttroebel bier boordevol smaken van grapefruit, pompelmoes, tropisch fruit en een friszure kik. Wicked Crystal is gedryhopt met Mosaic en Galaxy.   

Circus Maximus

Wicked Crystal maakt deel uit van de Circus Maximus serie op blik (33cl), waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus brengt maandelijks een nieuw bier in deze serie uit, in een gelimiteerde oplage. Vorig jaar werden Psycho Cyclops (New England Hopfen Weizen), Mino Souro (Sour Ale), Bling Bling (White Stout), White Fox (Schwarzbier met passiefruit) en Space Cowboy (Matcha Porter) uitgebracht.