Brouwerij Homeland lanceert Donderbus: Een Pindakaas Pastry Stout

17 november 2023

Lieve Bierista's, houd je vast voor een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten: Brouwerij Homeland komt met iets heel bijzonders. Maak kennis met Donderbus, een gedurfd en verrassend Pastry Stout bier met... jawel, pindakaas!

Geïnspireerd door de Nederlandse boterham met pindakaas en de Amerikaanse Reese's Peanut Butter Cups, is dit bier een liefdesbrief aan Hollandse lekkernijen. Verwacht een donker, rijk brouwsel met de authentieke smaak van pindakaas, dankzij het gebruik van 100% pure pindakaas (maar liefst 50 kg!) en cacao nibs. Dit exclusieve bier combineert de hartige, nootachtige smaak van pindakaas met een romige textuur, waardoor een uniek smaakprofiel ontstaat.

Brouwerij Homeland, gevestigd op het Amsterdamse Marineterrein, heeft een nautisch thema voor al zijn bieren. De naam Donderbus, een verwijzing naar een historisch handwapen gebruikt door piraten, past perfect in deze lijn. Het bier is een ware 'smaakbom', net als het geluid van een Donderbus op het water.

De lancering van Donderbus vindt plaats tijdens het Stoutfest bij Poesiat & Kater op zaterdag 18 november. Mis deze unieke kans niet om samen met andere bierliefhebbers deze bijzondere creatie te proeven. Het bier is vanaf 16 november ook verkrijgbaar in de webshop van Brouwerij Homeland. Proost op een avontuurlijke herfst met Donderbus, een bier dat de tradities van craft brouwen en Nederlandse lekkernijen samenbrengt!