Brand lanceert limited edition roze Pinkpop bier

18 juni 2024

De zomer is aangebroken en dat betekent dat Pinkpop, het oudste en grootste muziekfestival van Nederland, weer voor de deur staat. Speciaal voor deze 53e editie komt Brand met een verrassende nieuwkomer: een limited edition Pinkpop witbier. Dit bijzondere biertje, gebrouwen in de microbrouwerij in Wijlre, is verrijkt met frambozen en gedryhopt met Citra hop. De frisse smaak, roze kleur en een alcoholpercentage van 4,5% maken dit de perfecte dorstlesser voor een zonnige festivaldag.

Na het succes van hun eerste Pinkpop bier in 2023, een NEIPA, en de introductie van Paaspop Blond, zet Brand de trend voort met deze nieuwe festivalfavoriet. Meesterbrouwer Nils Reichhardt vertelt enthousiast: “Het is een licht fris bier, met een fruitige geur en smaak waarin de framboos subtiel naar voren komt. De aangename bitterheid in combinatie met het licht zurige van de frambozen zorgt voor een prachtige balans.”

Festivalmanager Niek Murray van Pinkpop is eveneens enthousiast: “We zijn trots dat we met onze Limburgse vrienden van Brand dit speciaal voor ons festival gebrouwen bier kunnen serveren tijdens onze 53ste editie. Het roze biertje past perfect bij de ongedwongen sfeer die we tijdens het festival zo koesteren.” Nils voegt toe: “Als Limburgse brouwerij zijn we enorm trots op de samenwerking met Pinkpop. De sterke verbinding met de Limburgse identiteit van zowel Brand als Pinkpop komt met het Pinkpop bier perfect samen.”

‘T Kelderke on Tour

Naast het speciale Pinkpop bier, brengt Brand dit jaar een unieke festivalervaring met zich mee. Op Pinkpop zal een speciale Brand bar te vinden zijn, geïnspireerd door de brouwerijkelder ‘t Kelderke in Wijlre. Deze kelder, oorspronkelijk uit 1937 en ontworpen in kerkse stijl met wandschilderingen en glas-in-loodramen, is nagebouwd en vormt de setting van de ‘t Kelderke on Tour bar. Hier kunnen festivalgangers genieten van de authentieke Brand bier- en brouwerijbeleving, compleet met diverse Brand speciaalbiertjes op de tap.

Beschikbaarheid

Het Pinkpop-roze witbier wordt tijdens Pinkpop 2024 aan het festivalpubliek gepresenteerd en is daarna uitsluitend verkrijgbaar in het proeflokaal van Brand in Wijlre. Mis deze unieke kans niet om het festival te proosten met dit bijzondere bier!