Nieuw: Brabants Hoppenbier van Muifelbrouwerij

25 november 2020

Er is een nieuw bier op de markt: Brabants Hoppenbier. Dit bovengistende, stevig gehopte speciaalbier wordt gebrouwen door de Osse Muifelbrouwerij.

De verse hop is afkomstig van een nieuwe hopplantage in Wilbertoord, BrabantHop, van eigenaar Giel Bongers. Giel heeft de stap genomen om in het voorjaar te beginnen met een hopveld van 4000 m2 en 18 hopsoorten. Het Muifel Brabants hoppenbier is gebrouwen met de hopsoorten Centennial en Cascade uit Wilbertoord. Er zijn flinke hoeveelheden hop gebruikt (8 kg op 1000 liter), dus verwacht een stevige, bittere hopsmaak. 

Hoppenbier

Brouwer Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij: “Dit is voor ons echt een uniek project. Hop is een hele lastige plant om te telen. Ik heb het zelf vijf jaar in mijn achtertuin geprobeerd maar zonder goede resultaten. Giel heeft het aangedurfd en nu hebben wij de mogelijkheid om met kneiterverse hop te brouwen van topkwaliteit. En het resultaat is er naar: het Brabant Hoppenbier bulkt echt van de verse, citrusachtige bitters.”

Verkrijgbaarheid

Omdat hop in de eerste jaren maar een kleine oogst geeft, zal het Brabantse Hoppenbier beperkt verkrijgbaar zijn. Het bier is te koop bij de betere Brabantse slijter, bij BrabantHop en in de webshop van Muifelbrouwerij.