Je kunt nu investeren in de Bourgondische Bierkelder

Foodhall Breda opent op vrijdag 19 april officieel haar deuren. De namen van restaurants zijn bekend gemaakt en in de voormalige Cinema Bioscoop werken alle ondernemers samen om dit unieke horecaconcept op tijd te starten. Er is echter nog één onthulling te doen. Behalve de verschillende horecazaken op de begane grond is er een bijzonder concept: de Bourgondische Bierkelder. Hier staat de smaak van gerijpt bier centraal.

Dat sommige bieren met de tijd een ware smaakevolutie doormaken, dat bewijst de Bourgondische Bierkelder sinds 2016. Mits het bier onder de juiste condities wordt bewaard en met een flinke portie geduld ontstaan ware pareltjes. Tot op heden rijpt Bas Schampers, de initiatiefnemer van de Bierkelder, het bier in een klooster ergens in Brabant. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Foodhal Breda

Omdat het klooster niet te bezoeken is voor klanten van de Bourgondische Bierkelder, ging Bas op zoek naar een locatie waar hij bierliefhebbers kan verwelkomen. Deze plek is gevonden in Breda: een kelder van de oude Casino Bioscoop, ook nog eens in de thuisstad van Bas. Deze kelder biedt de ideale omstandigheden voor het bier om te rijpen én hij kan hier exclusieve Bourgondische Bierproeverijen organiseren. Zo kun je als liefhebber de smaak van gerijpt bier beleven, tussen de bieren die daar er liggen te rijpen. Tevens leer je over de kunst van het bierrijpen. Welke bieren kan je laten rijpen? En waar moet je precies rekening mee houden als je dit doet?

Proef als eerste

Om de kelder volledig in te kunnen richten en proeverijen te kunnen organiseren, is de Bourgondische Bierkelder een crowdfunding gestart. Tijdens deze crowdfunding kan je niet alleen geld investeren in dit unieke concept, maar bijvoorbeeld ook een private tasting boeken of unieke relatiegeschenken aanschaffen. Samen met de horecaconcepten in de Foodhall, beloven het zeer bourgondische proeverijen te worden. Als het doelbedrag van €40.000,- euro wordt gehaald, wordt de kelder deze zomer ingericht. In het najaar gaan de deuren dan open voor het publiek.